Πανελλαδική εκστρατεία για τη δωρεά μυελού των οστών

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση ενημέρωσης για τη δωρεά μυελού των οστών, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Φλώρινας.  Η εκστρατεία «Σε εΝΔιαφέρει» της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και εθελοντισμού έγινε σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση Win Cancer.

Κεντρικός στόχος η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών, ώστε να διαδοθεί το πόσο σημαντικό, αλλά και πόσο εύκολο είναι να γίνει κανείς εθελοντής δότης, καθώς και να τονιστεί η αξία του εθελοντισμού και η σημασία της ενημέρωσης, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη δωρεά μυελού των οστών.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φλώρινας, Θωμάς Θεοδώρου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης και ο διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Σταύρος Παπασωτηρίου. Χαιρετισμό απέστειλε και ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας, Πίστη Κρυσταλλίδου, η οποία μίλησε αναλυτικά για την εκστρατεία ζωής «Σε εΝΔιαφέρει».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιατρός – παθολόγος Ηλίας Σταυρίδης, ο οποίος με απλά λόγια ανέπτυξε το θέμα «Δότης αιμοποιητικών κυττάρων – Αλήθειες και μύθοι» και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, το πιστοποιημένο προσωπικό της εθελοντικής ομάδας «Ανδρόνικος» συνέλεξε δείγματα από δεκάδες πολίτες.

Πηγή: neaflorina.gr