Αρδευτικά έργα: Ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών

Ενημέρωση για την εξέλιξη που έχουν τα αρδευτικά έργα της περιοχής, αλλά και στο κομμάτι του πολιτισμού, έκανε ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Ειδικότερα, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στα τρία αρδευτικά δίκτυα Πρεσπών αρδευτικό δίκτυο Παρορίου και αρδευτικό δίκτυο Τριανταφυλλιάς, όπως και για έργα πολιτισμού, όπως είναι η ελληνιστική πόλη Πετρών, τα Ασκηταριά στις Πρέσπες και τον Άγιο Νικόλαο Βεύης.

Επίσης, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται ώστε να γίνουν μελέτες σκοπιμότητας για δύο τμήματα, ένα τμήμα στη σχολή Καλών Τεχνών και ένα τμήμα στη Γεωπονική Σχολή.

Μεταξύ άλλων εστίασε στο θέμα του κάθετου άξονα Αμμοχώρι Ξινό, λέγοντας πως θα γίνει σύσκεψη στην Περιφέρεια για τι θέμα, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από κοινού με την περιφέρεια και την Εγνατία οδό.

Η εξέλιξη των αρδευτικών

Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά τα αρδευτικά, ο κ. Αντωνιάδης τόνισε πως το αρδευτικό δίκτυο Πρεσπών είναι προϋπολογισμού 20.600.000 χιλιάδων, αφορά περίπου 13.700 στρέμματα και το αρμόδιο υπουργείο δεσμεύθηκε, όπως τόνισε, ότι μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης.

Για τις Πρέσπες έχουν εγκριθεί τα τεύχη δημοπράτησης, άρα στον επόμενο μήνα γίνεται η δημοπράτηση και εκτός απροόπτου μέσα σε ένα δίμηνο θα υπάρξει ανάδοχο και θα προχωρήσει κανονικά.

Το αρδευτικό δίκτυο του Παρορίου μέσα στις επόμενες 7-8 μέρες θα εγκριθούν και αυτά τα τεύχη δημοπράτησης (πρόκειται για 3.700 στρέμματα και για 4,5 εκατομμύρια περίπου προϋπολογισμό).

Το τρίτο που αφορά το φράγμα της Τριανταφυλλιάς βαραίνεται από 2.600 ιδιοκτησίες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, αυτό θα έχει μία καθυστέρηση περίπου δύο μηνών ώσπου να το επεξεργαστούν.

Για έργα Πολιτισμού – Πανεπιστήμιο

Όπως τόνισε ο κ. Αντωνιάδης, επισπεύδονται τα δύο έργα: Η ελληνιστική πόλη Πετρών, το αρχαιολογικό έργο το οποίο έχει ενταχθεί 900.000 και αφορά την ανάδειξη της ελληνιστικής πόλης Πετρών, της Ακρόπολης αλλά και για το έργο για τα Ασκηταριά στις Πρέσπες (προϋπολογισμού 650.000ευρώ).

Ωστόσο, εκκρεμεί ο Άγιος Νικόλαος Βεύης, έργο για το οποίο ο κ. Αντωνιάδης τόνισε πως θα επισκεφθεί το Υπουργείο.

Για το θέμα του για να υπάρξει συνεννόηση για την εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για τα δύο τμήματα: Ένα τμήμα στη σχολή Καλών Τεχνών και ένα τμήμα στη Γεωπονική Σχολή.

«Για αυτά τα δύο τμήματα, έχω ήδη συναντήσει την κυρία Κεραμέως και έχει δεσμευτεί ότι από τη στιγμή που θα υπάρχουν τεκμηριωμένοι φάκελοι για τα συγκεκριμένα δύο τμήματα, νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, θα εγκριθούν τα τμήματα.

Εννοείται ότι έγινε μία περιγραφή με όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, ότι η Φλώρινα είναι η πόλη των καλλιτεχνών ότι έχει ένα μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών ζωγράφων γλυπτών και όλα αυτά και ότι είναι απαραίτητο το δεύτερο τμήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις