Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα στους δρόμους

Διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος - Κοινωνικό μέρισμα

«Κάλαντα με την λογική που είχαμε πέρσι, με όλες αυτές τις διαδικασίες, πρέπει να μπουν στο πλαίσιο μια νέας κανονικότητας», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, όταν ερωτήθηκε αν τα παιδιά φέτος θα μπορούν να πουν τα κάλαντα.

«Τα παιδιά δεν θα γυρνούν στα σπίτια και στις γειτονιές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Γιορτές Χριστουγέννων και lockdown

«Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι κουρασμένος, αγχωμένος, υπάρχει αβεβαιότητα και στεναχώρια. Όσο πιο σωστά τηρήσουμε τα μέτρα, πιστεύω ότι τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από το lockdown και θα μπορέσουμε να κάνουμε, τηρουμένων των αναλογιών, πιο φυσιολογικά τις γιορτές των Χριστουγέννων που έρχονται», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Πριν τα Χριστούγεννα το κοινωνικό μέρισμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιο Πέτσας, ερωτηθείς σε πρωινή εκπομπή του Αντ1 για το κοινωνικό μέρισμα, τόνισε ότι αυτό θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα. Διευκρίνισε πάντως, ότι μέσα στον σχεδιασμό δεν συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί.

Ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, προέβλεψε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει μια μείωση των κρουσμάτων, αλλά θα ενισχυθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις