Χαρδαλιάς: «Oι κάτοικοι στη Σάμο δεν θα στέλνουν μήνυμα για τις μετακινήσεις»

Οι πολίτες στη Σάμο, δεδομένου ότι εκτελούν εργασίες για την αποκατάσταση του νησιού, δεν θα χρειαστεί να αποστέλουν SMS για τη μετακίνησή τους

Από αύριο στις 6 το πρωί θα τεθεί σε ισχύ το lockdown μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Στην σημερινή του ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη Σάμο και δεδομένου ότι το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι κάτοικοι δεν θα αποστέλλουν μήνυμα για τη μετακίνησή τους. Παράλληλα θα λειτουργεί κανονικά το λιανεμπόριο και το χονδρεμπόριο. Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και στην Καρδίτσα.

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα

Όσον αφορά τα πρόστιμα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι διπλασιάζονται τα πρόστιμα και ειδικότερα για παράβαση των μέτρων ή ψευδή δήλωση SMS, ή βεβαίωσης, το πρόστιμο πλέον ανέρχεται σε 300 ευρώ από 150 που ήταν κατά το προηγούμενο διάστημα.

Να σημειωθεί πως σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 2448 νέα κρούσματα, ενώ καταγράφηκαν 13 θάνατοι.

Περισσότερα σε Ειδήσεις