Τηλεκπαίδευση: Με προβλήματα ξεκίνησαν τα διαδικτυακά μαθήματα

Στο πλαίσιο του πανεθνικού lockdown, η κυβέρνηση αποφάσισε για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων όλης της χώρας να παρακολουθούν την παράδοση των μαθημάτων διαδικτυακά, ωστόσο το σύστημα τηλεκπαίδευσης έκανε πρεμιέρα με κρασάρισμα.

Η τηλεκπαίδευση ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, με τους μαθητές να αντιμετωπίζουν τα πρώτα προβλήματα, αφού το σύστημα είτε δε λειτούργησε καθόλου είτε «έπεσε» μετά από δύο ώρες διαδικτυακού μαθήματος.

Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex δεν έχει να κάνει μόνο με τη χώρα μας, αλλά oφείλεται σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ.

Το υπουργείο Παιδείας διενεργεί ελέγχους από το πρωί προκειμένου να διαπιστωθεί πού οφείλεται το πρόβλημα και να ξεπεραστεί.

provlimata sto systima tilekpaideysis

Ανησυχούν οι γονείς

Τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδέχονταν το ένα το άλλο, με πολλούς γονείς να εκφράζουν τα παράπονα και την ανησυχία τους για το εάν θα υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος προκειμένου να ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις