Έρχεται το τέλος των SMS στο 13033 - Τι θα γίνει με το 13032

Πότε έρχεται το τέλος των SMS στο 13033

Το χρονοδιάγραμμα με τους «τρεις σταθμούς» του επόμενου βήματος της άρσης του lockdown, που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό περιλαμβάνει την επαναλειτουργεία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρου στις 3 Μαΐου.  Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία, ενώ στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και οι μετακινήσεις από νομό σε νομόγια όλους τους πολίτες.

Σε μία από αυτές τις τρεις ημερομηνίες αναμένεται να καταργηθούν και τα sms στο 13033.

Άλλωστε υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς σε δηλώσεις του είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα υπάρχει λόγος να ισχύει το SMS στο 13033 εάν:
  • ανοίξει η εστίαση και
  • επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

«Νομίζω πως ο καθοριστικός μήνας για όλα αυτά είναι ο Μάϊος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. «Μακάρι να τελείωναν και αύριο τα SMS στο 13033». Για το πόσοι πολίτες στέλνουν μήνυμα στο 13033, ανέφερε πως «αυτοί που το χρησιμοποιούσαν συνεχίζουν και το χρησιμοποιούν», ωστόσο παραδέχθηκε ότι τα νούμερα είναι «κάπως μειωμένα».

Αντίθετα δεν είναι βέβαιο ότι θα καταργηθεί τόσο άμεσα το sms στο 13032, το οποίο χρησιμοποιείται την τρίωρη παραμονή μας στα καταστήματα για αγορές. Το συγκεκριμένο μέτρο θα εξεταστεί αν και πόσο θα παραμείνει ανάλογα την επιδημιολογική εικόνα που θα έχει η χώρα εκείνη την περίοδο.

Πηγή: ethnos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις