Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ανοίγει στις 3 Μαΐου η εστίαση, διευρύνεται η κυκλοφορία έως τις 11 

Τον οδικό χάρτη χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων ενόψει και της εορταστικής περιόδου του Πάσχα περιέγραψε με τηλεοπτικό διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ιδιαίτερα σημαντική βέβαια είναι η ανακοίνωση ότι από την Μεγάλη Εβδομάδα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία.

 

Στο μήνυμά του, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η πανδημία στην Ελλάδα  δείχνει να σταθεροποιείται και ότι το Σύστημα Υγείας ανταποκρίνεται στην πίεση ενώ  εκτίμησε ότι το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Παράλληλα, ανακοίνωσε και επισήμως την απαγόρευση μετακινήσεων το Πάσχα λέγοντας ότι η «μαζική μετακίνηση ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού».

 

Ο κ. Μητσοτάκης ανήγγειλε επίσης:

– Την επαναλειτουργία της εστίασης στις 3 Μαΐου σε εξωτερικούς χώρους. 

– Την διεύρυνση κυκλοφορίας στις 11 το βράδυ με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

– Την επαναλειτουργία στις 10 Μαΐου γυμνασίων και δημοτικών

– Το άνοιγμα του Τουρισμού στις 15 Μαΐου και την επανέναρξη των υπερτοπικών μετακινήσεων.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε αυστηρό μήνυμα για όσους «αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες» καλώντας τους «επιτέλους να σταματήσουν». Κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να θωρακίσουν «την υγεία τους με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης» και ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά μία νέα γραμμή εμβολιασμού για πολίτες άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία.

«Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα, ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test. Όλα αυτά μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι μεγαλύτερης ελευθερίας και ευημερίας. Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στους εαυτούς μας. Κι ας το υποδεχτούμε ασφαλείς, ενωμένοι και αισιόδοξοι» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Περισσότερα σε Ειδήσεις