ΠΟΕΔΗΝ: Αριθμοί που κόβουν την ανάσα οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής λόγω του κορονοϊού. Περίπου 70 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σήμερα στα νοσοκομεία διασωληνωμένοι, αλλά εκτός ΜΕΘ, όπως αποκαλύπτει στο kedenews o κ. Γιαννάκος.

Του Κώστα Παππά

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει επίσης την άποψη ότι και οι 3 περιοχές που αποκλείστηκαν από το κλείσιμο του λιανεμπορίου έχουν να επιδείξουν καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από την Αττική. O Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μας έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία έτσι όπως αυτά διαμορφώνονταν μέχρι χθες το βράδυ:« Σας μιλώ με στοιχεία από χθες το βράδυ, εβδομήντα ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Στο Γεννηματάς υπήρχαν 18 ασθενείς εκ των οποίων οι 3 ήταν μια εβδομάδα διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής, οι 5 ήταν πάνω από τέσσερις μέρες. Στο Αγία Όλγα, 9 ασθενείς εκ των οποίων οι πέντε ήταν πάνω από 4 μέρες . Στη Νίκαια υπήρχαν 14 ασθενείς οι οποίοι ήταν στην αναμονή από 2 έως 10 ημέρες. Στο Θριάσιο είχαμε νεκρούς που περίμεναν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Αρκετοί ασθενείς χάσανε τη ζωή τους περιμένοντας να βρουν ΜΕΘ. Περίπου εβδομήντα είναι συνολικά».

Πολύ καλύτερα τα πράγματα στο τρίτο κύμα για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό λόγω των εμβολίων

Ο κ. Γιαννάκος στη συνέχεια εκτίμησε ότι η κατάσταση για τους συναδέλφους του που νόσησαν από κορονοϊό στο τρίτο κύμα σε σχέση με το πρώτο είναι πολύ καλύτερη σήμερα εξ αιτίας των εμβολιασμών. Είπε πιο συγκεκριμένα: «Το μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων που νοσούν είναι μη εμβολιασμένοι. Στο τρίτο κύμα δεν έχουμε μεγάλη διασπορά στους εργαζόμενους καθώς ένα ποσοστό 50-55% είναι εμβολιασμένο , αλλά εμείς θα θέλαμε περισσότερο. Στη Θεσσαλονίκη στο κύμα του Νοεμβρίου είχαμε κάθε φορά 100 συναδέλφους να νοσούν. Τώρα στην Αττική έχουμε στο Γεννηματάς 31 και σε μεγάλα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία έχουμε 15-20 περιστατικά συναδέλφων που νοσούν», σημείωσε και συμπλήρωσε:  «Αυτό σημαίνει ότι ο εμβολιασμός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα κρούσματα του προσωπικού. Στο δεύτερο κύμα χάσαμε 25 συναδέλφους από κορονοϊό και τώρα μόνο δύο είναι στην εντατική».

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί εξαιρέθηκαν οι 3 πόλεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου»

Τέλος ο κ. Γιαννάκος εκτίμησε ότι βρίσκει παράλογη την απόφαση να μείνουν κλειστά τα καταστήματα  σε Θεσσαλονίκη , Κοζάνη και Πάτρα. Σημείωσε ότι η επιδημιολογική εικόνα σε αυτές τις περιοχές είναι καλύτερη από την Αττική στην οποία άνοιξε το λιανεμπόριο: «Εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί εξαιρέθηκαν από το άνοιγμα τρεις πόλεις, οι οποίες επιδημιολογικά ήταν καλύτερα από την Αττική. Στην Κοζάνη έχουν  4 ασθενείς στη ΜΕΘ  σε έξι κλίνες, στη Θεσσαλονίκη ακόμα δεν έχουν χρησιμοποιήσει τις εφεδρείες του Νοεμβρίου , έχουν τις κανονικές κλίνες. Στην Αττική που έχουμε 70 διασωληνωμένους  εκτός ΜΕΘ  ανοίξαμε , αυτό δεν δείχνει μια συγκεκριμένη στρατηγική, δεν δείχνει ότι υπάρχει σχέδιο».

Περισσότερα σε Ειδήσεις