Ανακοινώσεις για το «Πάσχα στο χωριό» εντός της εβδομάδας

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των μετακινήσεων εν όψει του Πάσχα

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες και ζήτησε απ' όλους να «μην προτρέχουμε».

Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ότι «διαπιστώνεται, ωστόσο, μια τάση σταδιακής, αλλά αργής αποκλιμάκωσης, που απεικονίζεται τόσο στο δείκτη θετικότητας όσο και στον δείκτη αναπαραγωγής του ιού»

Έτσι θα γιορτάσουμε

Μεταξύ των προτάσεων που συζητούν οι λοιμωξιολόγοι είναι να διατηρηθεί ως έχει τα Σαββατοκύριακα μόνο η δυνατότητα μετακίνησης από δήμο σε δήμο εντός του ίδιου νομού με τον κωδικό 6 στο SMS 13033.

Επίσης, στο τραπέζι βρίσκεται η εφαρμογή μοντέλου Χριστουγέννων. Δηλαδή να υπάρξει μια ελαφρά χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ώστε να επιτραπεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα να γιορτάσουμε στα σπίτια μαζί με μία οικογένεια ακόμη ή ελάχιστους φίλους.

Νωρίτερα η Ανάσταση

Παράλληλα βρέθηκε η χρυσή τομή για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες το Πάσχα. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση χθες με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και φαίνεται πως κατέληξαν σε συμφωνία.

«Βρήκαμε μια λύση θα κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα με περισσότερη ελευθερία αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας». Αυτό τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην προηγηθείσα συζήτηση με τον πρωθυπουργό, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι υπήρξε «σύμπνοια» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ότι αφορά την λειτουργία των εκκλησιών στο Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχετικές ανακοινώσεις, ίσως γίνουν και εντός της ημέρας. Εκεί που φαίνεται ότι κατέληξαν Εκκλησία και Πολιτεία είναι η Θεία Λειτουργία της Ανάστασης να γίνει νωρίς το βράδυ. Πληροφορίες θέλουν η Ανάσταση να γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, ενώ και η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει εξωτερικά και πέριξ των ναών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις