Σε σύμπνοια Ιερώνυμος-Μητσοτάκης για τη λειτουργία των ναών το Πάσχα

«Με περισσότερη ελευθερία το Πάσχα αλλά δεν πιστεύω να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος εξερχόμενος του Mεγάρου της Βουλής. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων της έκθεσης της Βουλής των Ελλήνων «Αντικρίζοντας την Ελευθερία» είχαν συνομιλία με αντικείμενο τον τρόπο με τον οποίον θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδας και το Πάσχα οι ιεροί ναοί.

Εξερχόμενος λοιπόν του Μεγάρου της Βουλής, ο κ. Ιερώνυμος ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα και απάντησε: «Βρήκαμε μια λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα, με περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω να έχουμε την δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», είπε.

Επιτάφιος γύρω από το ναό φέτος

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με πως θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως «φέτος θα γίνει γύρω από τον ναό».

Όπως σημείωσε εξάλλου ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, «το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, είναι και μια εκδήλωση ότι και οι κάτοικοι φοβούνται, ιδίως των νησιών, την επιδρομή προς τα εκεί μήπως έχουμε μετακινήσεις του κορονοϊού περισσότερο. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», κατέληξε.

Νωρίτερα η Ανάσταση;

Την ίδια ώρα όπως αποκάλυψε το MEGA κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή είναι σε συνεννόηση ώστε να αλλάξει η ώρα της Ανάστασης. Και αυτό διότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει η Ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα όπως γίνεται καθώς είναι σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μάλιστα σύμφωνα με το MEGA η Ανάσταση θα γίνει λίγες ώρες νωρίτερα, στις 7, 8 ή και 9 το οποίο όμως θα αποφασιστεί εντός της εβδομάδας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις