Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα - Με κωδικό μετακίνησης 6 η συμμετοχή πολιτών

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας στις 12.00 με την ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται σε επιφυλακή

Μεγάλο συλλαλητήριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας όπου μαθητές και φοιτητές εναντιώνονται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές στα ΑΕΙ αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια. Εκτός από τους φοιτητές, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και εκπαιδευτικοί.

Την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. έχοντας ανακοινώσει την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του μέτρο.

Με τον κωδικό 6 η μετακίνηση των πολιτών για συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Με τον κωδικό μετακίνησης νούμερο 6, θα μπορούν οι πολίτες να συμμετάσχουν σε δημόσιες συναθροίσεις έως και 100 ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Εφημερίδα των Συντακτών πρόκειται για την έγγραφη απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στην ερώτηση της δικηγόρου Αγγελικής Σεραφείμ, μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ με την «Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή».

Μάλιστα, πρόκειται για την απάντηση που έλαβε η δικηγόρος ρωτώντας με ποιον κωδικό θα είναι δυνατή η μετακίνηση των πολιτών.

«Σε απάντηση της υπ.αρ. ΓΓ 207/27-01-2021 ηλεκτρονικής σας επιστολής και αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα σε αυτή, σας γνωρίζεται ότι οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε επιτρεπόμενες δημόσιες συναθροίσεις, που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες μπορούν να κάνουν χρήση του Κωδικού Μετακίνησης με τον αριθμό 6», ήταν η απάντηση του υπουργείου, ενώ αντίστοιχη απάντηση έλαβε η δικηγόρος και από την ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, η Εφημερίδα των Συντακτών διευκρινίζει πως είχε θέσει το ίδιο ερώτημα στο υπουργείο και η απάντηση που έλαβε ήταν πως δεν υπάρχει κάποιος κωδικός που να προβλέπει αυτού του είδους την μετακίνηση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις