Παγώνη: Εάν γίνει το Γεννηματάς covid, που θα νοσηλευτούν οι non covid ασθενείς;

Για τα τελευταία κρούσματα covid στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γεννηματάς, το οποίο είχε ήδη εμβολιαστεί μίλησε μεταξύ των άλλων στο kedenews η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Του Κώστα Παππά

Δήλωσε επίσης άγνοια για τις φήμες μετατροπής του Νοσοκομείου Γεννηματάς σε αποκλειστικά covid νοσοκομείο και εξέφρασε τον προβληματισμό της για τους non covid ασθενείς αν επιβεβαιωθεί η φήμη αυτή.

Το εμβόλιο προστατεύει 90-95% και όχι 100%

Πιο συγκεκριμένα για τα κρούσματα στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Γεννηματάς η κ. Παγώνη είπε: «Σε όλα τα νοσοκομεία που υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο γίνεται αυτό. Είναι λογικό και νοσηλευτές και γιατροί και ασθενείς να νοσούν. Όντως είχαμε τέτοια περιστατικά σε δύο κλινικές του Γεννηματάς. Έχουν κλείσει οι κλινικές αυτές και γίνεται απολύμανση, η δεύτερη κλινική έκλεισε τώρα. Η αλήθεια είναι ότι μερικοί νοσηλευτές είχαν εμβολιαστεί και νόσησαν και κάποιοι άλλοι. όπου υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο δεν πρέπει κανείς να είναι ήσυχος. Είναι λογικό να εμβολιαστεί κάποιος και να νοσήσει ξανά. Δεν είναι 100% το εμβόλιο είναι 90-95%, αν λοιπόν έχεις ένα 5% και κυκλοφορείς χωρίς μάσκα η δεν προσέχεις γενικά ή είσαι σε περιβάλλον με πολύ ιικό φορτίο δεν είναι σπάνιο να κολλήσεις».

Εάν κάνουν το Γεννηματάς νοσοκομείο covid που θα πάνε οι non covid ασθενείς;

Σχετικά με τις φήμες για την μετατροπή του νοσοκομείου Γεννηματάς σε νοσοκομείο που θα υποδέχτει αποκλειστικά covid περιστατικά η κυρία Παγώνη απάντησε: «Εμάς δεν μας έχουν ενημερώσει για κάτι τέτοιο, έχουμε 200 κλίνες covid από εκεί και πέρα έχουμε και μονάδα covid, από εκεί και πέρα αν κάνουν όλο το νοσοκομείο δεν ξέρω να σας απαντήσω. Αλλά το νοσοκομείο έχει εξειδικευμένες κλινικές που εξυπηρετεί non covid ασθενείς και προφανώς θα πρέπει να δουν που θα βρεθούν άλλες τέτοιες κλινικές εξειδικευμένες να εξυπηρετηθεί ο non covid κόσμος για να κάνουν covid το Γεννηματάς. Το Γεννηματάς έχει όλες τις κλινικές και εξειδικευμένα τμήματα εάν το κάνουν όλο covid που θα πάνε αυτά τα περιστατικά; Εμάς δεν μας έχουν ενημερώσει για τέτοιο πράγμα».

Σχετικά με την ασφυκτική κατάσταση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής και για το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτικών κλινικών η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δεν φάνηκε αισιόδοξη , καθώς όπως είπε η τελευταία ενημέρωση αναφέρει ότι υπάρχει πληρότητα και στις ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς έχουμε ζητήσει επίταξη ιδιωτικών κλινικών, αλλά από ότι μάθαμε είναι ότι και οι κλινικές οι ιδιωτικές έχουν πληρότητα στις μονάδες τους 100%, επομένως πώς να δώσουν κρεβάτια; Εγώ που ρώτησα και πάλι χθες αυτή την απάντηση πήρα. Αυτά που ήταν να δώσουν τα δώσανε , έχουν τους δικούς τους ασθενείς μέσα στις μονάδες».

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και συνολικότερα στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή και ζήτησε από όλους ψυχραιμία και υπομονή: «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Θέλει υπομονή και ψυχραιμία. Θέλει ο καθένας μας να τηρεί τους κανόνες ατομικής υγιεινής και προστασίας, θέλει πολλά self test. Προσοχή από τον καθένα μας και βέβαια προσοχή στα μέσα μαζικής μεταφοράς που είναι πολύ σημαντικό και αυτό. Ειδικά για την Αττική που έχουμε τον συνωστισμό και αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί. Εγώ νομίζω ότι στόχο όλων μας είναι να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί αρκεί να έρθουν οι ποσότητες που παραγγείλαμε.

Πάσχα οικογενειακά με μάσκες και αποστάσεις

Τέλος η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι και το φετινό Πάσχα, αν τα κρούσματα παραμείνουν υψηλά θα πρέπει να γίνει οικογενειακά με αποστάσεις και μάσκες . Τόνισε λοιπόν: «Το Πάσχα θα γίνει όχι όπως πέρυσι κλειστοί στο σπίτι, αλλά με μάσκες και αποστάσεις οικογενειακά και αν τα κρούσματα συνεχίσουν να είναι πολύ υψηλά δε νομίζω ότι πρέπει να διακινδυνεύσουμε να πάμε από νομό σε νομό»

Περισσότερα σε Ειδήσεις