Νέο ωράριο στις μετακινήσεις Σάββατο και Κυριακή - Έρχονται νέα μέτρα

Νέα σενάρια μπαίνουν κάθε μέρα στο τραπέζι για τα νέα μέτρα

Πλέον ακούγεται έντονα ένα νέο μέτρο για τον περιορισμό της μετακίνησης, έστω στα Σαββατοκύριακα, καθώς φαίνεται ότι τα άλλα μέτρα είναι δύσκολο να εφαρμοστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο η απαγόρευση της κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 18:00 το απόγευμα και στο Λεκανοπέδιο, ενώ εξετάζεται αν διατηρηθεί μόνο το click away και ανακληθεί η μέθοδος του click in shop. Ωστόσο, όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, δεν θεωρείται πολύ πιθανό, καθώς είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, ενώ είναι προφανές ότι θα γίνεται πανικός σε ουρές στα σούπερ μάρκετ και αλλού.

Επιπλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια έκπληξη για τα γυμνάσια, αλλά και το ενδεχόμενο για περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα. Ειδικά για τον περιορισμό μετακίνησης το Σάββατο και την Κυριακή περιμένουμε να μάθουμε τον τρόπο που μπορεί αυτό να γίνει.

Λήψη νέων μέτρων 

Η κυβέρνηση μέχρι αύριο πρέπει να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στη λήψη αυστηρών μέτρων, που θα έχουν περαιτέρω οικονομικές συνέπειες, την ώρα που οι επιστήμονες -συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα- προβλέπουν ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πιο δύσκολο και επικίνδυνο.

Τα σενάρια:

  • Τα σενάρια για το κοκτέιλ μέτρων είναι πολλά, ωστόσο όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και στην Αττική, είναι κάτι που για την ώρα φαντάζει απίθανο.
  • Το σενάριο της απαγόρευσης μετακίνησης από δήμο σε δήμο εντός των ορίων της Αττικής φαίνεται να επεξεργάζονται οι λοιμωξιολόγοι τις τελευταίες ώρες.
  • Η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο έχει πέσει στο τραπέζι λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Αττικής.

Περισσότερα σε Ειδήσεις