Στη Θεσσαλονίκη Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς - Ανησυχία για την αύξηση του ιικού φορτίου

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να πραγματοποιήσουν συζητήσεις για τον κορονοϊό

Με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί και να αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, ανησυχίες έχουν δημιουργηθεί για ένα πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας. Όπως άλλωστε δήλωσε και στην χθεσινή του ομιλία στη Βουλή ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ο αριθμός των εβδομαδιαίων κρουσμάτων αναμένεται να αγγίξει και τις 7.000 - 8.000. 

Πρόκειται αναμφισβήτητα για έναν αρκετά υψηλό αριθμό που έχει προκαλέσει και τις ανησυχίες των αρμόδιων λοιμωξιολόγων, καθώς ο κ. Σαρηγιάννης πρότεινε για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση «σκληρό» lockdown τύπου Μαρτίου για 3 εβδομάδες.

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μεταβαίνουν σήμερα στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να συντονίσουν τις ενέργειες αποτροπής μιας ανεξέλεγκτης νέας έξαρσης, στη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στις 09.45 στην Περιφέρεια Μακεδονίας, καθώς καταγράφεται συνεχής επιβάρυνση του ιικού φορτίου στην πόλη.

Το απόγευμα θα τεθούν επί τάπητος όλες οι προτάσεις και τα όποια μέτρα θα κλειδώσουν στη σύσκεψη της Παρασκευής, όταν ο πρωθυπουργός θα έχει στα χέρια του την εισήγηση της Επιτροπής. Καθοριστικό ρόλο για τις σχετικές αποφάσεις θα έχουν τα αυριανά επιδημιολογικά στοιχεία καθώς και το αν θα υπάρξει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις