Ενδεχόμενο για νέα παράταση του lockdown ως τις 21 Δεκεμβρίου

Παράταση των μέτρων - «Επανεκκίνηση» της χώρας - Νέα κρούσματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε εχθές (26/11) την επέκταση του lockdown, καθώς η ύφεση που περίμεναν ειδικοί και κυβέρνηση στα κρούσματα του κορονοϊού, δεν ήρθε στο διάστημα που ανέμεναν.

Πέρα από την δεδομένη παράταση ως τις 7 Δεκεμβρίου, δεν αποκλείεται μάλιστα το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα παράταση του lockdown ως τις 21 Δεκεμβρίου. Το σενάριο αυτό αν υλοποιηθεί, θα γίνει προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε μαγαζιά στην περίοδο των γιορτών.

Ο κ. Πέτσας είπε χθες ότι «η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας». «Ο στόχος παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα μας» σημείωσε.

Σταδιακή «επανεκκίνηση» της χώρας
  • Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα μαγαζιά με τα εποχιακά είδη για να κινηθεί η αγορά για τα Χριστούγεννα
  • Στις 14 Δεκεμβρίου σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο
  • Μεγάλο αγκάθι αποτελεί η εστίαση, καθώς δεν υπάρχει ομοφωνία στην επιτροπή για το άνοιγμά της
  • Δεύτερο θέμα για το αν και πότε θα ανοίξουν δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Τα Λύκεια και τα Γυμνάσια θεωρείται δεδομένο ότι θα ανοίξουν τη νέα χρονιά
  • Δεν ανοίγουν ενόψει Χριστουγέννων κέντρα διασκέδασης, μουσικές σκηνές, μπαρ

608 διασωληνωμένοι, πίεση στις ΜΕΘ

Οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν το όριο των 600, καθώς ανέρχονται σε 608. Οι ΜΕΘ στην βόρεια Ελλάδα έχουν γεμίσει, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνουν οι πρώτες αεροδιακομιδές τριών ασθενών από τη Δράμα οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» ώστε να τους παραλάβει C-130 με προορισμό την Αθήνα. Συγκεκριμένα, οι τρεις ηλικιωμένοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό» και στο «Αττικόν» προκειμένου να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις