Πάσχα: Μπλόκα παντού για να μην περάσει «κουνούπι» από τα σύνορα των νομών

Μπλόκα παντού και σαρωτικοί έλεγχοι για να μην περάσει ούτε ... «κουνούπι» από τα σύνορα των νομών, μελετά το κυβερνητικό επιτελείο ενόψει Πάσχα.

Λεπτομέρειες για την περίοδο μέχρι την Κυριακή του Πάσχα θα ανακοινώσει αύριο (23.04.2021) ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει τις μετακινήσεις στα χωριά. 

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην επιτρέψει παρατυπίες στις μετακινήσεις και να μην γίνουν από τις αρμόδιες Αρχές «τα στραβά μάτια» για κανέναν.

Κανείς εκτός των… τειχών των αστικών κέντρων για τις εορτές του Πάσχα, που φέτος λόγω κορονοϊού δεν θα γίνει στο χωριό αλλά στην πόλη, με την Ανάσταση στις 21:00 και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00.

Το πλάνο για την περίοδο του Πάσχα προβλέπει σαρωτικούς ελέγχους παντού λοιπόν, για την αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων. Όπως διαμηνύεται θα υπάρξουν και ποινικές ευθύνες σε περίπτωση εικονικής κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης και ψευδής δήλωσης. Παράλληλα, θα υπάρξουν και έλεγχοι εκ των υστέρων για να διαπιστωθεί αν κάποιοι παραβίασαν τα μέτρα και μετακινήθηκαν εκτός νομού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις