Μετακίνηση εκτός νομού για τα χιονοδρομικά κέντρα - Τι ισχύει 

Από τη προσεχή Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν τα χιονοδρομικά σε όλη τη χώρα, εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν

Τα χιονοδρομικά σε όλη τη χώρα φαίνεται πως ενδέχεται να ανοίξουν από τη προσεχή Δευτέρα, εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι επιδημιολόγοι. Πρόκειται για πάγιο αίτημα τόσο των επιχειρηματιών όσο και του υπουργείου Ανάπτυξης ενώ ενδιαφέρον έχει πώς θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού για τα χιονοδρομικά κέντρα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης την επόμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής θα τεθεί και το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση» διευκρίνισε.

Μόνο με επίδειξη κράτησης η μετακίνηση εκτός νομού

Σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το πράσινο, η μετακίνηση εκτός νομού θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη κράτησης σε κάποιο κατάλυμα. Συνεπώς, δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού σε πολίτες που θέλουν να κάνουν μονοήμερη εκδρομή παρά μόνο σε όσους έχουν κάνει κράτηση σε κάποιο κατάλυμα της περιοχής.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να τονώσει τόσο τις επιχειρήσεις των χιονοδρομικών όσο και τα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια των περιοχών αυτών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις