«Λέανδρος»: Πού θα χιονίσει σήμερα - Ποια σχολεία είναι κλειστά

Σε εξέλιξη είναι η τρίτη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» - Πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά 

Βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια της χώρας αναμένονται σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021. Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Άνεμοι έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά: Πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στις νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Ιδιαίτερα στα δυτικά της Κρήτης υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται πρόσκαιρες κατά τόπους νεφώσεις. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τις έντονες χιονοπτώσεις να ντύνουν στα λευκά οδικά δίκτυα, με αποτέλεσμα τοπικοί φορείς να ανακοινώνουν ότι αρκετές σχολικές μονάδες είναι αδύνατον να λειτουργήσουν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, όπως ίσχυε και την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία είχαν ανοίξει τα σχολεία εν μέσω πανδημίας, έτσι και τώρα, οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα σταματούν να πηγαίνουν στο σχολείο, είτε λόγω κάποιου κρούσματος είτε λόγω κακοκαιρίας, θα συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που εδρεύει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου Γρεβενών και τα σχολεία στον δήμο Πρέσπας που θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα από την κανονική έναρξη.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και σε ορεινές περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω του παγετού και των προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή χιονόπτωση στις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης κλειστές θα παραμείνουν οι μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Ωραιοκάστρου, στον δήμο Λαγκαδά και στην κοινότητα Χορτιάτη του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτης.

Στις δημοτικές ενότητες Αρέθουσα, Εγνατίας και Απολλωνίας του δήμου Βόλβης, αύριο δεν θα λειτουργήσουν λόγω ψύχους και παγετού τα δημοτικά και νηπιαγωγεία Αρέθουσας, Προφήτη, Νέας Απολλωνίας και το νηπιαγωγείο Στίβου.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στους Δήμους Βέροιας και Κιλκίς.

Στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, στον δήμο Αριστοτέλη λόγω ολικού παγετού κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις κοινότητες Αρναίας, Στανού, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας και Μεγάλης Παναγιάς. Στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου Αριστοτέλη τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Πολυγύρου κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων, ενώ οι σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 9.00.

Περισσότερα σε Ειδήσεις