Μετακίνηση 7: Νέος κωδικός στο 13033 - Τι θα αφορά

Δημιουργία ενός νέου κωδικού στο 13033

Χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό, χωρίς ρεβεγιόν, ο καθένας σπίτι του και με μεγάλη προσοχή θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το Star, το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται δύο σενάρια όταν ανοίξουν τα καταστήματα:

  • Το πρώτο είναι να δημιουργηθεί ένας ακόμα κωδικός, να στέλνουν δηλαδή οι πολίτες sms με κωδικό 7, όπου θα επιτρέπεται η μετακίνηση τους σε κάποιο κατάστημα του λιανεμπορίου.
  • Το δεύτερο σενάριο είναι με την άρση του lockdown να καταργηθεί η αποστολή sms και να κινηθεί η αγορά, με τους περιορισμούς που ισχύουν ανά τετραγωνικό μέτρο.

Τι είναι το "click away"

Για το "click away" μίλησε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. «Πρόκειται για μια διεθνή πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών», εξήγησε, μιλώντας στο Mega.

Το «click away» προβλέπει τα εξής, σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη:
  • Γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος.
  • Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.
  • Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Έτσι αποφεύγεται ο συνωστισμός. Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, το click away ετέθη στο τραπέζι σαν εναλλακτική όταν τα εμπορικά καταστήματα ανοίξουν.

Περισσότερα σε Ειδήσεις