Βουτιά 80% στα έσοδα της Εκκλησίας

Συνολική καθίζηση παρουσιάζουν τον τελευταίο χρόνο τα έσοδα της Εκκλησίας μετά τα παρατεταμένα lockdown. Πληροφορίες του kedenews.gr αναφέρουν πως τα έσοδα της Εκκλησίας έχουν υποχωρήσει αυτό το διάστημα από 75 μέχρι 80%

Του Κώστα Παππά

Από τον περασμένο Μάρτιο ουσιαστικά οι ναοί δέχονται ελάχιστους πιστούς και η κατάσταση αυτή όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησε ασφυξία στα έσοδα από τις εισφορές των πιστών που πάντοτε με τον οβολό τους στηρίζουν το Φιλανθρωπικό και Ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας.

Η κατάσταση τους τελευταίους μήνες όμως έφθασε στο απροχώρητο καθώς ιερείς αναφέρουν πως δεν μπορούν πλέον να καλύψουν ούτε τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των ναών , πόσο μάλλον και τις αυξανόμενες λόγω της κρίσης ανάγκες για τα συσσίτια και το συνολικό φιλανθρωπικό έργο».

Το θέμα απασχολεί έντονα και την διοικούσα Εκκλησία η οποία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα εξεύρεσης λύσεων και οικονομικού οξυγόνου μέσα σε αυτή την οικονομική δυσπραγία καθώς και τα έσοδα από τα ενοίκια που εισέπραττε η Εκκλησία από τα ακίνητά της , επαγγελματικά και μη παρουσιάζουν επίσης μεγάλη πτώση λόγω της πραγματικής αδυναμίας των ενοικιαστών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης να ενισχύσει με έκτακτη επιχορήγηση την Εκκλησία της Ελλάδος και άλλους θρησκευτικούς φορείς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που ανέκυψαν από την πανδημία και να ενισχυθεί με τον τρόπο αυτό το φιλανθρωπικό τους έργο. Ωστόσο αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα καθορίζει και το μέγεθος της οικονομικής αυτής επιχορήγησης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις