Έκτακτη και αφορολόγητη επιχορήγηση της Εκκλησίας λόγω κορονοϊού

Σε έκτακτη επιχορήγηση των θρησκευτικών φορέων θα προχωρήσει η κυβέρνηση με στόχο την οικονομική στήριξη λόγω των αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία

Σε έκτακτη και αφορολόγητη επιχορήγηση προς την Εκκλησία και λοιπούς θρησκευτικούς φορείς προχωρά κυβέρνηση λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που καλείται να αντιμετωπίσει λόγω της πανδημίας.

Στην σχετική τροπολογία αναφέρεται πως το ύψος της επιχορήγησης θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα καθοριστεί από Κοινή Υπουργική Απόφαση. Παράλληλα, θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη ενώ οι δαπάνες θα γίνουν από τα κρατικά ταμεία.

Η επιχορήγηση θα αφορά στην Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα και τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του νόμου 4301/14.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε όσους λάβουν την επιχορήγηση να κατανείμουν σύνολο ή μέρος της σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου συνδεδεμένα οργανωτικά με αυτά.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την τροπολογία εδώ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις