Lockdown: Πάνω από 1 εκατ. SMS την Κυριακή για άθληση μετά τις 21:00

Αφορμή για την έναρξη... εντατικής γυμναστικής φαίνεται πως στάθηκε το πανελλαδικό lockdown για περισσότερους από ένα εκατομμύριο πολίτες, αφού τόσα ήταν και τα μηνύματα που εστάλησαν στο 13033 για άθληση το βράδυ της Κυριακής.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αποκάλυψε πως μετά τις 21:00 χθες το βράδυ, εστάλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο SMS στο 13033 για ατομική άθληση.

«Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί. Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ενώ υπογράμμισε πως εάν οι πολίτες ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ειδικών δε θα χρειαστεί να παρθούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

Κίνηση στους δρόμους

Όσον αφορά στην κίνηση στους δρόμους, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι είναι κάτι αναμενόμενο, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά «το δεύτερο lockdown δεν είναι ίδιο με το πρώτο. Αναμένουμε μια αυξημένη κίνηση ως αποτέλεσμα της επιλογής να παραμείνουν ορισμένες δραστηριότητες όπως τα σχολεία».

Απόρριψη SMS

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1, ενημέρωσε τους πολίτες ότι παρόλο που τα SMS στο 13033 δεν έχουν συγκεκριμένο όριο, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που στέλνουν γραπτό μήνυμα για πολλές μετακινήσεις και να «αρνηθεί» την έξοδο στον αποστολέα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε: «Όριο δεν υπάρχει ως διαδικασία, όμως το σύστημα αν δει ότι κινείστε πολλές φορές, θα σας κόψει».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι εάν κάποιος πολίτης στείλει SMS στο 13033 και δε λάβει απάντηση, τότε θα πρέπει να στείλει ξανά μέχρι να λάβει το απαραίτητο μήνυμα για την έγκριση της μετακίνησής του.

Υπενθυμίζεται πως είναι απαραίτητο να έχει στο κινητό του τηλέφωνο την απάντηση από το 13033 ώστε να μπορέσει να βγει από το σπίτι. Σε άλλη περίπτωση κινδυνεύει με την επιβολή προστίμου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις