Lockdown: Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή για το άνοιγμα της χώρας - Ανησυχίες και διαφωνίες

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων σχετικά με το άνοιγμα της χώρας

Διαφωνίες και φόβοι επικρατούν μεταξύ των ειδικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων σχετικά με το άνοιγμα της χώρας αλλά και την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Την άρση του lockdown θα ορίσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία όπως φαίνεται ανησυχούν τους ειδικούς καθώς η κατάσταση σε πολλές περιοχές της χώρας δείχνει να είναι ασφυκτική.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, σημαντικός παράγοντας στην τήρηση των μέτρων είναι η κόπωση των πολιτών με πολλούς να διαφωνούν για ένα άνοιγμα στις 5 Απριλίου όπως εικάζεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι θα πρέπει να παραδώσουν στην κυβέρνηση ένα χρονοδιάγραμμα ανοίγματος της χώρας με την προτεραιότητα να σηκώσουν ρολά λιανεμπόριο, σχολεία και μετά η εστίαση.

Η πίεση να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν στη χώρα καθώς όπως έχει ήδη προαναγγελθεί έχει δρομολογηθεί για τις 14 Μάϊου, κάνει πιο πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα από τις 5 Απριλίου παρά τις κάποιες ανησυχίες μελών της επιτροπής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξουν και τα σχολεία είναι τα self tests που θα γίνονται υποχρεωτικά από εκπαιδευτικούς και μαθητές ενώ η εστίαση δείχνει να κάνει την πρεμιέρα επιστροφής της γύρω στις 15 με 20 Απριλίου.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο στο τραπέζι έχει πέσει η άρση του μέτρου από το πρωί του Σαββάτου 3 Απριλίου μιας κι ο καιρός είναι σύμμαχος και το προσεχές Σαββατοκύριακο αναμένουμε θερμοκρασίες μέχρι και 25 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις