Lockdown: Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Στις εκκλησίες θα μπορούν να πάνε πιστοί μόνο Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα

Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και ανήμερα των Φώτων, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Τρίτης. Ωστόσο ο αριθμός των πιστών θα είναι περιρισμένος.

Μέσα στις εκκλησίες μπορούν να βρίσκονται μέχρι 25 άτομα, ενώ στους Μητροπολιτικούς Ναούς μέχρι 50 πιστοί, και φυσικά όλοι με μάσκα.

Εκκλησία και επιστήμη καλούνται να συνεργαστούν επ’ ωφελεία του ανθρώπου

Στην ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας και επιστήμης αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνομιλώντας μέσω διαδικτύου με τους διοικητές και εκπροσώπους του λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Σωτηρία».

Ο Αρχιεπίσκοπος θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και το θαυμασμό του προς το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων όλης της χώρας και να τους ευχηθεί ενόψει Χριστουγέννων. «Διδάσκετε την αγαθοεργία περισσότερο από όλους μας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όλους και στον καθένα χωριστά, στο διοικητικό, το ιατρικό, το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και όσους κουράζονται, αγωνιούν, προσφέρουν σε εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση».

Περισσότερα σε Ειδήσεις