Τι σχέση έχει ο κορονοϊός και μια σειρά καρτούν με τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ

Το προφητικό βίντεο – καρτούν για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ

Το έτος 2020 σίγουρα θα μείνει σε όλους αξέχαστο, αφού συνέβησαν πολλά και διάφορα γεγονότα. Μέσα σε αυτά ήταν και ο θάνατος του Αμερικανού μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράιαντ, στις 26 Ιανουαρίου.

Θεωρίες συνωμοσίες

Με την πανδημία του κορονοϊού να μονοπωλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον καθώς και την κλιμάκωση του στην διασπορά, αυξάνονται όλο και περισσότερο τα σενάρια γύρω από τον ιό. Όσο ακόμα μένουν αδιευκρίνιστες κάποιες πληροφορίες, τόσο αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Παράλογες, λογικές, αστείες, ενδιαφέρουσες, τραβηγμένες ή ρεαλιστικές, αυτό υπόκειται στην κρίση του καθενός.

Στις παρανοϊκές αυτές θεωρίες, ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ αντιμετωπίζεται σαν «θυσία», απαραίτητη για τη δημιουργία του ιού αυτού, προκειμένου να περάσουν υποσυνείδητα στους ανθρώπους το μήνυμα πως κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στο θάνατο!

Η σημασία λέξεων 

Αν η λέξη Covid (ονομασία του κορονοϊού) μεταφραστεί αρχικά στα Εβραϊκά και κατόπιν στα Αγγλικά αποδίδει τη λέξη «Kobe», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο μπασκετμπολίστας είναι θαμμένος στην περιοχή «Corona».

Προγνωστικός προγραμματισμός

Προγνωστικός προγραμματισμός συμβαίνει, όταν γεγονότα απεικονίζονται σε ταινία, βίντεο ή τηλεοπτική εκπομπή και αργότερα γίνονται πραγματικότητα. Έχει σαν στόχο το υποσυνείδητο του κοινού που παρακολουθεί κάποιο γεγονός. Τη στιγμή εκείνη το βλέπει και το δέχεται απλά, ως ένα φανταστικό γεγονός, αφού δεν έχει ακόμα συμβεί, και τα συναισθήματα που δημιουργούνται μέσα του συνεχίζουν να υπάρχουν στο ασυνείδητο, μέχρι τη στιγμή που θα τα πυροδοτήσει η εκδήλωση του πραγματικού γεγονότος.

Το Νοέμβριο του 2016 ο αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός Comedy Central έβγαλε στον αέρα μια σειρά καρτούν υπό τον τίτλο «Legends of Chamberlain Heights». Στο επεισόδιο της σειράς (κράτησε μια σεζόν) με τίτλο «End of Days», που προβλήθηκε στις 16 Νοεμβρίου ο Κόμπι Μπράϊαντ σκοτώνεται με ελικόπτερο.

Αυτό το επεισόδιο έχει ανάψει φωτιά στους συνωμοσιολογικούς κύκλους:
  • γιατί απεικονίζεται σε αυτό με ακρίβεια πώς θα πεθάνει ο Kobe Bryant, δύο ολόκληρα χρόνια πριν συμβεί το γεγονός και
  •  επειδή υπονοείται μέσα από το κινούμενο σχέδιο, ότι ο θάνατος του Κόμπε ήταν το τίμημα που έπρεπε να πληρώσει για να γίνει εξαιρετικά πλούσιος και ισχυρός.

Περισσότερα σε Ειδήσεις