The Simpsons: Η σειρά που πρόβλεψε το μέλλον

  • Η αγαπημένη animated οικογένεια και οι προφητικές της ικανότητες 
  •  Η σειρά έχει συνδεθεί με σημαντικά γεγονότα που αφορούν συνήθως την παγκόσμια κοινότητα
  • Ποιος δεν έχει δει έστω ένα από τα επεισόδια της οικογένειας Simpsons; Η σειρά κινουμένων σχεδίων ξεχώρισε με το σενάριό της κατακτώντας το απόλυτο show της τηλεόρασης. Για όσους δεν γνωρίσουν πρόκειται αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τον Ματ Γκρέινιγκ για το τηλεοπτικό κανάλι Fox. Οι Simpsons προβλήθηκαν για πρώτη φορά στις 17 Δεκεμβρίου του 1989 και συνεχίζουν να προβάλλονται έως σήμερα σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως. Είναι από τις μακροβιότερες σειρές κινουμένων σχεδίων στην ιστορία της τηλεόρασης, ενώ αναδείχτηκαν ως η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά σε ώρα υψηλής τηλεθέασης της αμερικανικής τηλεόρασης.

    Έχουν μεταδοθεί πάνω από 660 επεισόδια, ενώ ο 30ος κύκλος μεταδίδεται την τηλεοπτική περίοδο 2018-19. Ας επικεντρωθούμε όμως σε μερικά επεισόδια που το σενάριο δεν ήταν καθόλου τυχαίο!

    Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 20 φορές που οι Simpsons προέβλεψαν το μέλλον. Πολλά από τα γεγονότα και τις περιπέτειες της σειράς έχουν συμβεί αρκετά χρόνια μετά στην πραγματικότητα. Προφητικά ή μήπως όσοι έγραφαν για την σειρά κοιτούσαν μπροστά;

    Δείτε παρακάτω μερικές από τις φορές τα επεισόδια "κοιτούσαν" το μέλλον χωρίς καν να το γνωρίζουμε..
    • «Legends of Chamberlain Heights» 

    Το Νοέμβριο του 2016 ο αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός Comedy Central έβγαλε στον αέρα μια σειρά καρτούν υπό τον τίτλο «Legends of Chamberlain Heights».

    Στο επεισόδιο της σειράς (κράτησε μια σεζόν) με τίτλο «End of Days», που προβλήθηκε στις 16 Νοεμβρίου ο Κόμπι Μπράϊαντ σκοτώνεται με ελικόπτερο.

    • Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα

    Στο επεισόδιο του 2012 με τίτλο 'Politically Inept, With Homer Simpson', ο Homer δίνει πολιτική συνέντευξη, ενώ κάτω από την οθόνη αναγράφεται η είδηση... "Η Ευρώπη πουλάει την Ελλάδα στο eBay".

    • «Lisa’s Wedding» | Σεζόν 6, Επεισόδιο 19 | 1995 

    Η Λίσα επισκέπτεται μια χαρτορίχτρα η οποία την μεταφέρει στο 2010, όπου και μιλάει με την μητέρα της μέσω ενός τηλεφώνου με βίντεο, με την ονομασία Picture Phone. Στην πραγματικότητα μπορεί πολλές φορές να έχουμε δει κάτι παρόμοιο, αλλά μαντέψτε πότε ο Στιβ Τζομπς ανακοίνωσε το FaceTime για τα iPhone; Πολύ σωστά, το 2010.

    • «Lisa Goes Gaga» | Σεζόν 23, Επεισόδιο 22 | 2012

    Στο επεισόδιο αυτή η Lady Gaga πετάει πάνω από το κοινό κρεμασμένη σε καλώδια, κάτι που έκανε για πρώτη φορά το 2017 στο ημίχρονο του Super Bowl.

    https://www.youtube.com/watch?v=WRzsqcMX7mQ

     

    • Γκρέτα Τούνμπεργκ – Ντόναλντ Τραμπ

    Η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ πρωταγωνίστησε στη Συνόδο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για το Κλίμα με την ομιλία που εκφώνησε ενώπιον ξένων ηγετών τους οποίους «κατηγόρησε» ότι «κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική μου ηλικία με τα κούφια λόγια σας». Η Τούνμπεργκ έριξε ένα βλέμμα όλο νόημα στον Ντόναλντ Τραμπ όταν αυτός πέρασε μπροστά της προκειμένου να παραστεί σε μια συνάντηση για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

    Την αντιπαράθεση, όμως, μεταξύ των δύο φαίνεται πως είχαν προβλέψει οι Simpsons με μεγάλη επιτυχία και ακρίβεια. Σκηνές από επεισόδιο της σειράς δείχνουν πως οι Simpsons είχαν προφητεύσει ακόμη και την άνοδο της Γκρέτα Τούνμπεργκ.

    • Ο κορονοϊός

    Σίγουρα θα έχετε πέσει πάνω σε κάποιο post στα social media σχετικά με την πρόβλεψη των Simpsοns για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, viral έχει γίνει το 21ο επεισόδιο της 4ης σεζόν της θρυλικής σειράς που παίχτηκε το 1993. Ο Homer Simpson στο επεισόδιο με τίτλο “Marge in Chains” παρήγγειλε έναν αποχυμωτή από το Internet. Ο αποχυμωτής συσκευάζεται σε ένα εργοστάσιο στην Οσάκα της Ιαπωνίας και πριν κλείσει το κουτί, ο εργάτης βήχει μέσα, εκμυστηρεύοντας στον συνεργάτη του ότι είναι κρυωμένος. Έτσι, όταν το πακέτο φτάνει στο Springfield, έχει μέσα του και τα μικρόβια του άρρωστου εργάτη. Συνεπώς, αυτά μεταφέρονται σε όλη την πόλη με όλα τα επακόλουθα.

    https://www.youtube.com/watch?v=v53GmsuppwY&feature=emb_titleΟι ενστάσεις για την προφητεία

    Φυσικά, όπως σε κάθε περίπτωση, υπάρχει και ο αντίλογος. Ένας από αυτούς είναι και η editor Lavender Baj, η οποία δηλώνει φανατική των Simpsons. Η ίδια έγραψε έναν άρθρο σχετικά με την πρόβλεψη του κορονοϊού, στο οποίο παραδέχεται σαφώς όλες εκείνες τις “προφητείες” που έχουν αποδοθεί στη σειρά, αλλά θεωρεί ότι ο κορονοϊός δεν είναι μέσα σε αυτές.

    Απλή τύχη; Ακριβείς προφητείες; Ό,τι και να συμβαίνει απάντηση δεν θα πάρουμε ποτέ!

Περισσότερα σε Ειδήσεις