Ουρές στα κομμωτήρια πριν από το lockdown

Αυξήθηκε η κίνηση στα κομμωτήρια ενόψει του lockdown - Mικρή παράταση στη λειτουργία τους

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για νέα καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι πολίτες έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού στα κομμωτήρια. Έτσι ήθελαν να προετοιμαστούν για την καραντίνα των τριών εβδομάδων.

Οι επιχειρήσεις κομμωτικής και τα κέντρα περιποίησης έκαναν χρήση του διευρυμένου ωραρίου, το οποίο από τις 4 Μαΐου έχει επεκταθεί από τις 7:00 π.μ. μέχρι τις 10:00 μ.μ., αφού τα τηλέφωνα για ραντεβού είχαν ξεκινήσει από χθες το απόγευμα.

«Χθες το βράδυ είχα γύρω στις 30 κλήσεις. Έπαιρναν τηλέφωνο για να κλείσουν ραντεβού ή να τα αλλάξουν γιατί τις επόμενες ημέρες ήταν γεμάτα», δηλώνει κομμωτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown σε έρευνα που διενήργησε η MRB στην ερώτηση «τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε μόλις τελειώσει η κρίση του κορονοϊού», η πρώτη επιλογή στις απαντήσεις με ποσοστό 35%, ήταν η επίσκεψη σε κομμωτήριο.

Σημειώνεται ότι τα κομμωτήρια θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, τηρώντας συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. Από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί έως και τις 30 Νοεμβρίου, θα παραμείνουν κλειστά.

 «Δεν ανοίγουν το Σαββατοκύριακο τα κομμωτήρια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες»

Tα κομμωτήρια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

«Δεν θα σπάσουμε την επιδημιολογική κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες για τα κομμωτήρια και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Χαρδαλιάς.

Περισσότερα σε Ειδήσεις