Φουρθιώτης: Εντολή για νέα φύλαξή του 24 ώρες πριν από τη σύλληψή του

Ώρες πριν από τη σύλληψη του παρουσιαστή δόθηκε νέα άνωθεν εντολή για αστυνομική φύλαξή του, εξαιτίας της «επίθεσης» σε βάρος του

Της Κέλλυς Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του news2u.gr, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. όχι απλώς είχε δώσει το «πράσινο φως», αλλά είχε ήδη αρχίσει να φυλάσσεται ο Μένιος Φουρθιώτης, ως στόχος επίθεσης, από αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, με την ίδια απόφαση φυλάσσεται και ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, μετά την απόπειρα διάρρηξης του γραφείου του αλλά και την αποκάλυψη από τον ίδιο ότι υπάρχει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του. Τους δυο στόχους θα φύλαγαν σε 24ωρη βάση άνδρες μιας από τις πιο μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., της ομάδας Ο.Π Κ.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη έπαιξε ρόλο ο αυξημένος κίνδυνος που διατρέχουν οι Φουρθιώτης και Βαξεβάνης, κάτι που δεν έχει μείνει μόνο σε επίπεδο απειλής, αλλά έχουν υπάρξει και ενέργειες σε βάρος τους. Και όλα αυτά ενώ άνδρες της Ασφάλειας είχαν βάλει στο στόχαστρο τον Μ. Φουρθιώτη, με αφορμή τις καταθέσεις των δυο συλληφθέντων για τα περιστατικά της 16ης και 17ης Απριλίου σε Ν. Ερυθραία και Εκάλη, αντίστοιχα.

Η απόπειρα διάρρηξης και οι απειλές

Ο Κώστας Βαξεβάνης σε ανάρτησή του ισχυρίστηκε πως ήρθαν σε γνώση του πληροφορίες ότι «ο Μένιος Φουρθιώτης, για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα, αναζητούσε στην "πιάτσα" κάποιον για να εκτελέσει συμβόλαιο γι’ αυτόν.

Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη, προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο, του οποίου δεν θυμόταν το όνομα. Για τον λόγο αυτό απευθύνθηκε σε κάποιον τύπο της νύχτας με το ψευδώνυμο "Ταρίφας", ο οποίος αρχικώς έδειξε απρόθυμος».

«Οι πληροφορίες που μας δόθηκαν δεν μπορούσαν να αξιολογηθούν και έτσι μείναμε στην καταγραφή τους» σημείωνε σε δημοσίευμά του ο εκδότης, κάνοντας λόγο στη συνέχεια για δράση παρακράτους και προστασία «όχι από την Αστυνομία, αλλά από τη μοναδική ουσιαστική δύναμη και προστασία μας, τον κόσμο, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις».

Το καλάσνικοφ και οι «βόμβες» στον Μένιο

Ο Μένιος Φουρθιώτης είναι ένα πρόσωπο που «τάραξε» τα νερά της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες, αφού απασχολούσε για την προσωπική του προστασία σημαντικό αριθμό αστυνομικών. Το θέμα έλαβε τεράστιες διαστάσεις, φτάνοντας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη ορίστηκε επαναξιολόγηση του θέματος. Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από τη συνοδεία του.

Ωστόσο, στις 16 Απριλίου άγνωστοι πυροβόλησαν τουλάχιστον 15 φορές με στόχο ένα παλιό φυλάκιο που υπάρχει δίπλα από την είσοδο της οικείας του Μένιου Φουρθιώτη. Παλαιότερα εκεί υπήρχε ιδιωτική φύλαξη, αλλά το τελευταίο διάστημα κανείς. Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες 7.62 mm, κάτι που παραπέμπει σε πολεμικό τουφέκι Καλάσνικοφ.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 23 Απριλίου, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση για πιθανή έκρηξη στο σπίτι του Μ. Φουρθιώτη. Στο σημείο μετέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία απέκλεισε τον χώρο, ενώ διαπίστωσαν ότι όντως είχε σημειωθεί έκρηξη χαμηλής ισχύος από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο παρουσιαστής τελικά προσήχθη και στη συνέχεια συνελήφθη για να του ασκηθεί ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων από τον αρμόδιο εισαγγελέα, με αφορμή τη σκηνοθετημένη επίθεση σε βάρος του, τη χρήση πλαστών εγγράφων, απειλές κ.ά.

Πηγή: news2u.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις