Στα φαρμακεία την επόμενη εβδομάδα τα self test - Βήμα βήμα η διαδικασία

Αντίστροφη μέτρηση για τα self test - Η διαδικασία 

Την επόμενη εβδομάδα θα είναι στα φαρμακεία τα self test και θα δοθεί προτεραιότητα όσον αφορά στην διάθεσή τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όπως προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις 12 Απριλίου.

Η ΕΡΤ στην πρωινή της εκπομπή, παρουσίασε αναλυτικά τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθούμε για να κάνουμε τα self test. Τα τεστ είναι δύο ειδών όπως είπε ο Κώστας Μαριάκης Εισαγωγέας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, το ένα είναι ρινικό και το άλλο είναι τεστ σάλιου. Το πρώτο περιλαμβάνει μπατονέτα-στυλεό, τη δοκιμαστική πλακέτα όπου θα τοποθετηθεί το επίχρισμα, το φιαλίδιο με το υγρό και το σακουλάκι απόρριψης.

Με καθαρά χέρια:
  • βάζουμε τη μπατονέτα περίπου 4 εκ. μέσα στο ρουθούνι, κοιτώντας ψηλά
  • περιστρέφουμε 5-6 φορές και επαναλαμβάνουμε στο άλλο ρουθούνι
  • τοποθετούμε το στυλεό μέσα στο υγρό και περιστρέφουμε για 15 δευτερόλεπτα
  • μετά πιέζουμε το στυλεό όπως είναι μέσα στο φιαλίδιο με το υγρό και μετά το απορρίπτουμε στο σακουλάκι
  • έπειτα ρίχνουμε τέσσερις σταγόνες στην πρώτη ειδική θέση της δοκιμαστικής πλακέτας και την αφήνουμε 10 με 15 λεπτά μέχρι να δείξει αποτέλεσμα
  • έπειτα απορρίπτουμε και το φιαλίδιο στο σακουλάκι

Στο τεστ σάλιου η διαδικασία είναι η ίδια απλά λαμβάνεται δείγμα από το στόμα μέσα στην ειδική χοάνη, που υπάρχει στο κιτ, η οποία συνδέεται με το φιαλίδιο με το υγρό. Ανακινούμε το φιαλίδιο το αφήνουμε ένα λεπτό και μετά μεταφέρουμε 4 σταγόνες στην πλακέτα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις