Αναστασία Γκίκα: Self test από εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές άνω των 12 ετών στο σπίτι

Tη διενέργεια self test από εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές άνω των 12 ετών στο σπίτι, μόλις αυτά διατεθούν στα φαρμακεία, μελετά το Υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικότερα, σε δηλώσεις της σήμερα στην ΕΡΤ, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, αναφερόμενη στον σχεδιασμό του υπουργείου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι εξετάζεται να γίνονται self test από εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές άνω των 12 ετών στο σπίτι, μόλις αυτά διατεθούν στα φαρμακεία. Έτσι, όταν ανοίξουν τα δημοτικά, αυτό θα γίνει χωρίς τη βοήθεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ.

«Οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς. Είμαστε στο σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας, το πώς δηλαδή θα προσέρχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, και με ποια βεβαίωση θα τεκμηριώνεται ότι έγινε το τεστ και είναι αρνητικό».

Επίσης, εξήγησε ότι σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα εφαρμόζεται το ισχύον πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όπου θα δηλώνεται για να διενεργηθεί νέο τεστ σε εξεταστικό κέντρο.

Όταν δοθεί «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα σχολεία, όλοι οι μαθητές θα ελεγχθούν και αν κάποιος είναι θετικός δεν θα μπει στην τάξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας είναι άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 12 Απριλίου, ενώ τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία οδεύουν ολοταχώς για μετά το Πάσχα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις