Σκέψεις για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου

Την Παρασκευή η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα λάβει τις τελικές αποφάσεις

Σκέψεις υπάρχουν για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου, όποτε θα ληφθούν και οι αποφάσεις για την παράταση ή άρση των μέτρων του lockdown στην χώρα. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα λάβει τις τελικές αποφάσεις την Παρασκευή 15/1 ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα γνωστοποιήσει τις τελικές αποφάσεις στους πολίτες κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης ενημέρωσης.

«Ελεγχόμενο» άνοιγμα του λιανεμπορίου

Συζητήσεις γίνονται για το «ελεγχόμενο» άνοιγμα του λιανεμπορίου όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, στις 18 Ιανουαρίου. Ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε πως το άνοιγμα δεν θα αφορά όλους τους κλάδους του λιανεμπορίου αλλά την ένδυση, την υπόδηση και τη χρυσοχοΐα καθώς αν παραμείνουν κλειστοί αυτοί οι κλάδοι την περίοδο των εκπτώσεων οι αρνητικές επιπτώσεις θα είναι μεγάλες.

Ο κ. Σταμπουλίδης συμπλήρωσε ταυτόχρονα, πως υπάρχει πρόταση από την πλευρά του υπουργείου για την επαναλειτουργία της αγοράς με τους απαραίτητους κανόνες, καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να συμβαδίσει η λειτουργία της αγοράς με την πανδημία, αφού έχει αποδειχθεί πως όταν τα μέτρα τηρούνται δεν υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση.

Οι αντιδράσεις των εμπορικών συλλόγων για την παράταση του lockdown

Παρ’ όλο που αναμενόταν η επαναλειτουργία του click away από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και στην συνέχεια εφαρμογή της μεθόδου click in shop ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αντιδρά στην παράταση του lockdown. Μάλιστα, μέσα από την ανακοίνωση του καλεί «να μην γίνεται εύκολος στόχος το λιανικό εμπόριο» καθώς ήδη πολλές επιχειρήσεις έχουν πληγεί σημαντικά. Παράλληλα, τονίζει πως μετά την απώλεια τζίρου την περίοδο των εορτών για πολλούς καταστηματάρχες θα ήταν καταστροφικό να χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις