Πιερία: Eλεύθεροι με όρους 2 κατηγορούμενοι στο κύκλωμα με τα διπλώματα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν σήμερα δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με το κύκλωμα  ''διανομής'' διπλωμάτων έναντι ταρίφας τουλάχιστον 150 ευρώ, στην Πιερία.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων που φέρονται ότι διευκόλυναν, έναντι αμοιβής, την απόκτηση άδειας ικανότητας οδηγού σε υποψήφιους οδηγούς που είχαν ελλιπή θεωρητική γνώση του ΚΟΚ ή ελλιπή κατάρτιση στην οδήγηση, ξεκίνησαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν εντός του Σαββατοκύριακου.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών Πιερίας, ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών και διαμεσολαβητές που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία- δωροληψία, ψευδή βεβαίωση κ.α., κατά περίπτωση.

Τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα

Σήμερα απολογήθηκαν οι δύο πρώτοι εμπλεκόμενοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία των απολογιών και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος δέχτηκε την αρχική πληροφορία για τη δράση εγκληματικής ομάδας που έναντι χρηματικού αντιτίμου 300- 600 ευρώ διευκόλυνε την απόκτηση άδειας ικανότητας οδηγού σε άτομα που είχαν ελλιπή θεωρητική γνώση του ΚΟΚ ή ελλιπή κατάρτιση στην οδήγηση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις