"Μίνι-μάρκετ" πώλησης διπλωμάτων οδήγησης είχαν στήσει υπάλληλοι του υπ. Συγκοινωνιών στην Κατερίνη

Διπλώματα με ταρίφα τουλάχιστον 150 ευρώ "μοίραζαν" επίορκοι υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών στην Κατερίνη.

Του Γιώργου Σόμπολου 

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά από πολυήμερες παρακολουθήσεις της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Συνολικά συνελήφθησαν 13 άτομα, υπάλληλοι του υπουργείου και άτομα που σχετίζονται με σχολές οδηγών και παρεμφερείς υπηρεσίες. Το κύκλωμα ήταν καλά δομημένο αφού υπάλληλοι και μεσάζοντες, έναντι μεγάλων χρωματικών ποσών, "πουλούσαν" τα διπλώματα οδήγησης, απλά αλλά και επαγγελματικά. Οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν την επιχείρηση, διερευνούν και την συμμετοχή επιπλέον ατόμων στο κύκλωμα, το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξαρθρώθηκε έπειτα από πληροφορία που έφτασε στα γραφεία της υπηρεσίας.

Προς το παρόν, οι συλληφθέντες αρνούνται ότι είχαν στήσει ένα "μίνι-μάρκετ" διπλωμάτων, για το οποίο οι αστυνομικοί έχουν την εικόνα πως τα διπλώματα που έχουν δοθεί εως τώρα, είναι δεκάδες. Φυσικά, θα ερευνήσουν όλοι όσοι πήραν το δίπλωμα τους από το συγκεκριμένο παράρτημα του υπουργείου

Συγκοινωνιών, σε βάθος αρκετών μηνών, ενώ θα ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να εξακριβωθεί εαν υπήρχαν και τηλεφωνικές συνδιαλλαγής ή άλλα στοιχεία που θα διευρύνουν το κατηγορητήριο. Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να δοθούν εντός της ημέρας από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις