Δημόπουλος: «Συνεχής επαγρύπνηση για την αποφυγή lockdown»

Τηρώντας αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα θα μπορέσουμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο του lockdown.

Ο τρόπος να αποφύγουμε τον «κόκκινο συναγερμό» και το lockdown είναι να τηρούμε αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα δήλωσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. Ο ίδιος χαρακτηριστικά δηλώνει πως θα πρέπει τα μέτρα προστασίας να είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας μας.

Ο κ. Δημόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει: «μια περαιτέρω αύξηση των καθημερινών νέων κρουσμάτων σε συνδυασμό με την αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών θα οδηγήσει σε νέα, αυστηρότερα μέτρα.

Αυτά μπορεί να συνίστανται σε περιορισμούς των καθημερινών μετακινήσεων, όσον αφορά τόσο σε γεωγραφικούς, όσο και σε χρονικούς περιορισμούς, υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους, κυρίως στις περιοχές όπου παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη συρροή κρουσμάτων και διασωληνωμένων, όπως στην Αττική. Η λήψη των μέτρων καθορίζεται από την εκάστοτε επιδημιολογική πορεία της λοίμωξης COVID-19 σε κάθε περιοχή ξεχωριστά».

Το «lockdown» δεν είναι «εύκολος δρόμος»

Ο κ. Δημόπουλος επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το "lockdown" αποτελεί ένα οριζόντιο μέτρο με πολλαπλές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις. Επομένως, μπορεί να χαρακτηριστεί κάθε άλλο παρά "εύκολος δρόμος".

Περισσότερα σε Ειδήσεις