Χαρδαλιάς: Κλείνουν περίπτερα και μίνι μάρκετ τα μεσάνυχτα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές

Νέα μέτρα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τα οποία τίθενται άμεσα σε ισχύ

Το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής πώλησης όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της καθιερωμένης αναλυτικής ενημέρωσης για την πανδημία.

Το μέτρο τίθεται σε ισχύ στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές οι οποίες έχουν τεθεί σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων όπως η Αττική, η Ημαθία, το Κιλκίς, η Πιερία, η Χαλκιδική, η Ζάκυνθος, η Λέσβος και η Μύκονος αλλά και δύο περιφερειακές ενότητες στην Κρήτη, τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από αύριο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 05.00 έως και τις 4 Οκτωβρίου, ενώ από «μεταμεσονύκτιο λουκέτο» εξαιρούνται τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία.

Παράλληλα, στο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων προστέθηκε και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με τα ακόλουθα μέτρα να τίθενται σε ισχύ από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 26/9 και για δεκατέσσερις ημέρες, δηλαδή, το Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00.

Τα περιοριστικά μέτρα στην Π.Ε Τρικάλων:
  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  •  Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα. (εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα).
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και  στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για δεύτερο lockdown λέγοντας:

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα σημείο πολύ κρίσιμο που όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ένα πράγμα. Αν για 14 μέρες, το έχω πει πάρα πολλές φορές, όλοι έχουμε τη μάσκα μας, τηρούμε τις αποστάσεις και έχουμε τα αντισηπτικά μας. 

Είναι η μεγαλύτερη απάντηση σε οποιαδήποτε προοπτική του lockdown. Δεν θα χρειαστεί. Τελειώνουμε τον ιό».

Περισσότερα σε Ειδήσεις