Δίκη Χρυσής Αυγής: Σε λίγη ώρα η απόφαση - Δηλώσεις από στελέχη κομμάτων

Σε λίγη ώρα η απόφαση 

Εφτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στελέχη κομμάτων βρίσκονται στο Εφετείο Αθηνών, αναμένοντας την απόφαση.

Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

«Ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία του, δεν είναι αθώοι, το γνωρίζουμε πολύ καλά, για τη δράση τους, τη δηλητηρίαση της κοινωνίας με μίσος και διχασμό. Σήμερα παίρνουμε όλοι μαζί λίγο από αυτό το άχθος της δημοκρατίας. Ελπίζουμε και η δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Στη συνείδηση του λαού όμως είναι εκεί που πρέπει, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι δήλωσε η Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της τόνισε ότι «Η Χρυσή Αυγή, είναι εγκληματική οργάνωση με μανδύα πολιτικού κόμματος. Μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν το γνωρίζει αυτό. Σήμερα τα θύματα και η δημοκρατία ζητούν δικαίωση.

Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν υπάρχει χώρος για φασισμό στη ζωή μας. Και μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί. Και αυτός είναι αγώνας που συνεχίζεται ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση, θέλουμε μια κοινωνία ανοιχτή με ισχυρή Δημοκρατία».

Δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα

"Είμαστε εδώ, γιατί δεν εφησυχάζουμε. Αναμένουμε, η απόφαση του δικαστηρίου να βγει με οδηγό την αλήθεια, μια αλήθεια που αποδείχθηκε με πλήθος στοιχείων καθ' όλη αυτή τη μακρόχρονη ακροαματική διαδικασία της δίκης, η οποία δυστυχώς καθυστέρησε με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων" δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μια κοπέλα στο Εφετείο προσέφερε τριαντάφυλλα στη Μάγδα Φύσσα.

I Magda Fyssa

Περισσότερα σε Ειδήσεις