Πρεμιέρα για το click away στο λιανεμπόριο - Φόβοι για συνωστισμό

Από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου τίθεται σε εφαρμογή στο λιανεμπόριο το click away

Πρεμιέρα σήμερα για το click away στο λιανεμπόριο μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου ενώ από αύριο θα ανοίξουν ξανά κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία. Μέσα από την διαδικασία του click away εξασφαλίζεται η κίνηση στην αγορά και των μικρών επιχειρήσεων καθώς οι καταναλωτές θα μπορούν να πραγματοποιούν και τηλεφωνικά τις παραγγελίες τους σε περίπτωση που το κατάστημα δεν διαθέτει e-shop.

Ωστόσο, ανησυχίες έχουν δημιουργηθεί από τους λοιμωξιολόγους για πιθανά φαινόμενα συνωστισμού που μπορεί να οδηγήσουν σε μια νέα έξαρση του ιού. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «Αν γεμίσει η Ερμού, σταματάει το click away».

Η ανησυχία των λοιμωξιολόγων

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για την ενδεχόμενη διασπορά του ιού σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα κατά την εορταστική περίοδο. Μάλιστα, ανέφερε «Κάθε συνάντηση οικογενειών μπορεί να επιφέρει τη διασπορά. Δεν το λέω αυτό γιατί είμαι κακός αλλά γιατί το βλέπουμε. Τα στοιχεία μας λένε ένα πράγμα: Ενδοοικογενειακή διασπορά».

Όσον αφορά το click away στο λιανεμπόριο, ο κ. Σύψας ανέφερε πως «κάθε άνοιγμα ακόμη και μικρό επιφέρει αύξηση στη διασπορά του ιού που θα φανεί μέσα σε 15 ημέρες. Εάν δεν λειτουργήσει το click away και έχουμε συνωστισμό, τότε δεν θα έχουμε μόνο αύξηση, αλλά επιδημική έκρηξη».

Περισσότερα σε Ειδήσεις