Πιθανό το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου - Τι θα κρίνει την απόφαση

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν μέσα στην εβδομάδα

Παρά την ιστορική έναρξη του εμβολιασμού από χθες στην χώρα μας - αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης- για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα μέτρα αναμένεται να μας συνοδεύουν για λίγο ακόμα στην καθημερινότητα μας.

Ειδικότερα, αυτή τη βδομάδα αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου. Ωστόσο, πολλοί είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν αυτή την απόφαση, καθώς εάν το επιδημιολογικό φορτίο αυξηθεί μέσα στην επόμενες μέρες λόγω των γιορτών, τότε θα είμαστε ένα βήμα μακριά από το άνοιγμα.

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πορεία της πανδημίας μετά την εορταστική περίοδο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η αντανάκλαση της εικόνας, θα φανεί γύρω στις 10 Ιανουαρίου, επομένως είναι πιο σώφρον να εκτιμήσουμε τότε την κατάσταση για να κάνουμε τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση»

«Πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι είναι πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου. Μάλιστα, όπως αναφέρει και ο κ. Πέτσας, η επαναλειτουργία των σχολείων δεν θα γίνει σε δύο κύματα -δηλαδή να ανοίξουν πρώτα νηπιαγωγεία και δημοτικά και στη συνέχεια γυμνάσια και λύκεια- αλλά θα ανοίξουν ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες.

Παρά ταύτα, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι η άρση των μέτρων -όχι μόνο για τα σχολεία- θα γίνει μόνο αν συνεχιστεί «η καλή πτωτική πορεία που έχουμε».

Περισσότερα σε Ειδήσεις