Προτεραιότητα το άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων - Αύριο οι τελικές αποφάσεις

Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Με την κοινωνική ζωή των πολιτών να μπαίνει βήμα βήμα σε τροχιά ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του χθες στην Βουλή τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα θρανία.

Μετά το επιτυχημένο άνοιγμα του λιανεμπορίου αυτή την εβδομάδα αλλά και την λειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στην χώρα, αύριο θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων. Ο πρωθυπουργός μάλιστα δήλωσε πως πρώτα θα ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες πριν από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. «Επόμενη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν», είπε ο πρωθυπουργός.

Οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων

Την αναγκαιότητα να επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια τονίζουν και οι λοιμωξιολόγοι με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη να αναφέρει χθες πως «πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα με προσοχή με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά» καθώς οι δείκτες είναι πλέον ελεγχόμενοι.

Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, δηλώνει πως μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα χρειαστούν δύο εβδομάδες για τις αποφάσεις σχετικά με το εάν θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες. «Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση» τονίζει.

Τα προς εξέταση ζητήματα προς την Επιτροπή

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το θέμα των σχολείων που βρίσκεται επί τάπητος για την Επιτροπή λοιμωξιολόγων αυτή την εβδομάδα. Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, για πιθανό άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, προς εξέταση βρίσκονται τα εξής ζητήματα:

  • οι μετακινήσεις από νομό σε νομό
  • το κυνήγι και το ψάρεμα
  • η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων
  • το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ

Περισσότερα σε Ειδήσεις