Ανοίγει σήμερα η αγορά -Τι ισχύει για καταστήματα

Από σήμερα τα καταστήματα ανεβάζουν ρολά

Από σήμερα οι επιχειρήσεις μετά από 10 εβδομάδες, θα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, ή με την μέθοδο του click away σε ορισμένες περιπτώσεις. Το σύνολο των εργαζομένων που επανέρχονται στην εργασία είναι περίπου 140.000.

Click away

Από σήμερα, τα καταστήματα θα λειτουργούν κανονικά για το κοινό (προαιρετικά μπορούν να ανοίξουν και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου), με συγκεκριμένα μέτρα ωστόσο, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, ένα ενδεχόμενο μίας νέας έξαρσης της πανδημίας.

Ετσι, σε κάποιες περιπτώσεις τα μαγαζιά θα ανοίξουν μόνο με την μέθοδο click away. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν ΜΟΝΟ με αυτή τη μέθοδο, είναι οι εξής:

  • Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής
  • διαιτολογικές υπηρεσίες
  • ΚΤΕΟ

Οι πελάτες θα προσέρχονται MONO κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων (e-mail, SMS). Φυσικά, θα απαιτείται και σε αυτή την περίπτωση η αποστολή του SMS με τον κωδικό «2». Να τονιστεί πως στις επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με ραντεβού, δεν ισχύει ο χρονικός περιορισμός των 2 ωρών, όπως έχει τονίσει και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τι ισχύει για τις «κόκκινες περιοχές»

Όσον αφορά τις «κόκκινες περιοχές», τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Τα καταστήματα για το λιανεμπόριο θα ανοίξουν, ωστόσο όλα θα λειτουργούν με την μέθοδο click away. Σε αυτές τις περιοχές δεν θα λειτουργήσουν κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής.

Περισσότερα σε Ειδήσεις