Εστίαση: Πότε ανοίγουν τα καταστήματα και με ποιες προϋποθέσεις

Πότε ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης; - Η εστίαση είναι ένας από τους τομείς της ελληνικής επιχειρηματικότητας ο οποίος έχει πληγεί σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό εξαιτίας της πανδημίας και των lockdown 

Τέλος στο «click away» και το «click in shop» από Δευτέρα καθώς πλέον τα καταστήματα ανοίγουν ρολά. Το κοινό θα μπορεί να τα επισκέπτεται κανονικά, ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά και κατά γράμμα.

Τα θετικά επιδημιολογικά στοιχεία και ο μεγάλος βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών είναι τα στοιχεία που συνέβαλαν στην απόφαση του υπουργείου να ξεκινήσει από τη Δευτέρα η σταδιακή και προσεκτική «επαναφορά στην πραγματικότητα» προς το παρόν για τα καταστήματα λιανικής.

Η εστίαση, τομέας που «καίει» πελάτες και κυρίως επιχειρηματίες, είναι και αυτός που θα ανοίξει τελευταίος. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η πιθανότερη και μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης φαίνεται πως είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Με προσοχή και αποστάσεις 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εάν το επιδημιολογικό φορτίο συνεχίζει να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, η 1η Φεβρουαρίου θα σημάνει την έναρξη της άρσης των μέτρων σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Φυσικά τα μέτρα στους χώρους αυτούς θα παραμείνουν αυστηρά. Αποστάσεις, λίγοι πελάτες, μάσκες και αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι θα ισχύουν κανονικά ενώ για την μη τήρηση των μέτρων θα επιβάλλονται πρόστιμα τόσο σε πελάτες, όσο και σε επιχειρηματίες.

Όσον αφορά τις προς το παρόν κόκκινες περιοχές θα εξαιρούνται από το σταδιακό άνοιγμα καταστημάτων μέχρι τα επιδημιολογικά στοιχεία να είναι τέτοια που θα επιτρέψουν την εκκίνηση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις