Σωτήρης Τσιόδρας: 10 νέα κρούσματα, 2.576 συνολικά - Η χρήση της μάσκας

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς επίσης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον κορονοϊό.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση παρευρέθηκε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καθώς ανακοίνωσε όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το άνοιγμα των σχολείων στις 4 Μαΐου.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας σήμερα επιβεβαιώνονται 10 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά πλέον ανέρχονται σε 2.576. Μάλιστα 41 άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 139.

Η χρήση μάσκας

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας, ο κ. Τσιόδρας δικαιολογεί γιατί τώρα χρειάζεται η χρήση της μάσκας, αναφέροντας πως οι συνθήκες τώρα έχουν αλλάξει, καθώς δεν θα μπορούν οι αποστάσεις μεταξύ των ατόμων να τηρηθούν στο ακέραιο. Η χρήση της μάσκας είναι ένα πρόσθετο μέσο προστασίας, όπως τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

«Δεν μιλάμε για ιατρική μάσκα, αλλά ακόμα και για μια χάρτινη, η οποία μπορεί να κατασκευαστεί πολύ απλά. Βέβαια η λαθασμένη χρήση της, μπορεί να αποβεί μοιραία ακόμη και για έναν υγιή άνθρωπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία της εκπαίδευσης ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε πως οι λοιμώξεις παρατηρούνται πιο σπάνια σε παιδιά, ενώ εμφανίζουν πολύ πιο ήπια συμπτώματα.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε επιφυλακτικοί» δήλωσε κλείνοντας ο καθηγητής.

Δηλώσεις Χαρδαλιά

Ο κ. Χαρδαλιάς με τη σειρά του τόνισε πως μέχρι και τη Δευτέρα θα πρέπει όλοι να τηρούμε στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα. «Να γίνει ξεκάθαρο πως θα έχουμε και νέα κρούσματα, αλλά και νεκρούς».

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στα ΜΜΜ, στα ταξί, στα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής, στα καταστήματα τροφίμων, σε σούπερ μάρκετ, σε διαγνωστικά εργαστήρια και νοσοκομεία. Πηγή: www.lifo.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις