Κορονοϊός: Η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας - 156 τα θύματα

Όλο και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid - 19. Υπενθυμίζεται πως παγκοσμίως τα κρούσματα του κορονοϊού είναι 2,647,349, οι θάνατοι 184.386 ενώ έχουν αναρρώσει οι 723.874.

Οι χώρες με την περισσότερη θνησιμότητα είναι οι ΗΠΑ με 47.681, η Ιταλία με 25.085 θύματα, η Ισπανία με 21.717 και μετά η Γαλλία 21.373 θύματα. Ενώ οι χώρες που έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα είναι οι ΗΠΑ με 849.092, η Ισπανία με 208.389,  η Ιταλία με 187.327 και η Γαλλία με 159.877.

Στην Ελλάδα έχουμε μέχρι στιγμής 156 θανάτους. Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται στα 2.408 ενώ έχουν αναρρώσει 577 ασθενείς. Οι κρίσιμες περιπτώσεις είναι 55.

Ο πρώτος θάνατος ανακοινώθηκε στη χώρα μας στις 12 Μαρτίου.Ένας 66χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Ο δεύτερος θάνατος γνωστοποιήθηκε δύο μέρες μετά στις 14 Μαρτίου, όπου ένας 90χρονος άφησε την τελευταία του πνοή. Νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

Το τρίτο θύμα ήταν ένας  67χρονος ασθενής από την Ζάκυνθο, νοσηλευόταν στο τοπικό νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες είχε έρθει σε επαφή με το γκρουπ που είχε επιστρέψει από τους Αγίους Τόπους.

Ο τέταρτος νεκρός ήταν ένας 53χρονος άνδρας από την Σιάτιστα Κοζάνης και ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη Δυτική Μακεδονία. Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου της Καστοριάς.

ihnilatisi-sto-nosokomeio-tis-artas-gia-ton-koronoio-kedenewsgr.jpg

Τα περισσότερα θύματα έχουν υποκείμενα νοσήματα

Χωρίς να έχει διαπιστωθεί ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές, ο άτυχος άνδρας απευθύνθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου μετά από εξέταση οι υπεύθυνοι ήρθαν σε επαφή με τον ΕΟΔΥ.

Ο πέμπτος νεκρός ανακοινώθηκε στις 17 Μαρτίου μετά από νοσηλεία στη ΜΕΘ. Ο έκτος νεκρός από τον κορονοιό ανακοινώθηκε στις 19 Μαρτίου και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ήταν 70 χρόνων και πέθανε στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

Το έβδομο θύμα του φονικού ιού ήταν ένας 87χρονος που νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου και κατέληξε. Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ ο 87χρονος από την Δαμασκηνιά, νοσηλευόταν εδώ και τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο και έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

81χρονη 

Ένας ακόμη 80χρονος έχασε τη ζωή του λόγω του κορονοιού ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Παμμακάριστος" στην Αθήνα και έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Δέκα νεκροί στις 20 Μαρτίου

Στις 20 Μαρτίου ανακοινώθηκαν δύο ακόμη θύματα, το ένατο και το δέκατο. Το δέκατο θύμα είναι μία 93χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου

Στις 21 Μαρτίου ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας επιβεβαίωσε ακόμη τρεις νέους θανάτους από κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 13. Ενώ την επόμενη μέρα οι νεκροί ανήλθαν στους 15.

Στις 23 Μαρτίου προστέθηκαν ακόμη δύο νεκροί στη μακάβρια λίστα. Ένας 78χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» που είναι το 17ο θύμα του κορονοϊού. Ενώ την ίδια μέρα το πρωί είχε γίνει γνωστό ότι κατέληξε ένας 64χρονος άνδρας από τη Δυτική Αχαΐα, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Νοσοκομείο

Η 41χρονη μετά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έμεινε σπίτι της

Στις 24 Μαρτίου γνωστοποιήθηκε ο θάνατος μιας 41χρονης μητέρας 3 παιδιών, όπου είναι το 20ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή πριν από μερικές μέρες στο σπίτι της, σε έναν οικισμό του Δήμου Κορεστίων της Καστοριας. Η γυναίκα, φέρεται να είχε κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα.

Η 41χρονη είχε παρουσιάσει πυρετό, ωστόσο επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ αλλά την καθοδήγησε στο να παραμείνει σπίτι. Στη συνέχεια επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της και αν και κλήθηκε ασθενοφόρο, τελικά ήταν ήδη αργά. Επιβεβαιώθηκε από τη νεκροψία-νεκροτομή ότι η γυναίκα ήταν θετική στον κορονοιό.

Στις 25 Μαρτίου, είχαμε 22 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τέσσερις θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο

Στις 26 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι. Γνωστοποιήθηκε ο θάνατος ενός 70χρονου άνδρα από τη Γλυφάδα που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό και είναι το τρίτο θύμα που χτύπησε ο φονικό ιός στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Με κορονοϊό νοσηλεύεται και η σύζυγός του αλλά όχι σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια μέρα ένας 64χρονος από το χωριό Δαμασκηνιά ήταν το 24ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Η Δαμασκηνιά είναι ένα από τα χωριά που έχουν τεθεί εδώ και αρκετές μέρες σε καραντίνα ενώ το πρωί ένας 46χρονος στρατιωτικός, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έχασε την ζωή του. Ακόμη έναν θάνατο ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσίοδρας, στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοιό, έτσι οι νεκροί στη χώρα μας ανήλθαν σε 26.

Ένας ακόμη άνδρας πέθανε πριν μέρες αλλά… δεν δηλώθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ακόμη άνδρας -ηλικιωμένος, περίπου 80 ετών- έχασε την μάχη, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στην χώρα μας σε 27. Ο άνθρωπος πέθανε στις 18 Μαρτίου του 2020, ωστόσο το νοσοκομείο δεν το δήλωσε στην αρμόδια υπηρεσία που κάνει την καταγραφή και γι’ αυτό γίνεται γνωστό τώρα!

 

Θετική εξέλιξη

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, 27 Μαρτίου αποσωληνώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο ασθενείς με κορονοϊό που ήταν σε ΜΕΘ. Πρόκειται για δύο ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του «Σωτηρία». Η κατάστασή τους είχε επιδεινωθεί τις προηγούμενες ημέρες και χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Η εξέλιξη όμως ήταν θετική, η κατάστασή τους βελτιώθηκε και οι γιατροί τού «Σωτηρία» έκριναν ότι μπορούν να τους αποσωληνώσουν. Και όντως, το έπραξαν με επιτυχία. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια νίκη των γιατρών και του υπολοίπου προσωπικού των ΜΕΘ που το τελευταίο διάστημα δίνουν τον δικό τους αγώνα απέναντι σε έναν εν πολλοίς άγνωστο εχθρό.

29 οι νεκροί

Ακόμη ένας θάνατος σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, 28/3, πρόκειται για έναν 70χρονο από την Καστοριά και ανεβάζει τον αριθμό των θανόντων από τον κορονοϊό στους 29. Ο άτυχος άνδρας, είχε προβλήματα υγείας και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού και τη χορήγηση αντιικού φαρμάκου πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους τους και προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Ο 70χρονος είναι ο τέταρτος νεκρός που χάνει τη μάχη από τον φονικό ιό στην πόλη των 13.500 κατοίκων.

Στους 39 οι νεκροί

Άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, αυξάνοντας στους 39 τους νεκρούς στην Ελλάδα. Πρόκειται για τέσσερις ηλικιωμένους: έναν που νοσηλευόταν στο Σωτηρία, έναν που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη και έναν ηλικιωμένο από την Ξάνθη, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα (29.03.2020) τα ξημερώματα, μία 86χρονη που νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο, και ένας 62χρονος στο Σωτηρία με καρδιολογικά προβλήματα. Ανακοινώθηκε και πέμπτος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες. Πρόκειται για έναν άνδρα 40 χρόνων ο οποίος νοσηλευόταν με κιρσορραγία στο Αττικό.

Το τελευταίο θύμα από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καταγράφηκε στη Λέσβο το απόγευμα της Κυριακής. Πρόκειται για μια 76χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Η γυναίκα είχε εκδηλώσει πνευμονία ενώ χθες, το απόγευμα, πιστοποιήθηκε ότι έπασχε από COVID-19.

44 οι νεκροί

Τους 43 αγγίζει πλέον ο αριθμός των νεκρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, 30 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή ακόμα ένας άνδρας από την Καστοριά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για 54χρονο ασθενή που νοσηλευόταν διασωληνωμένος εδώ και μέρες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ σημειώνεται πως είναι ο έκτος νεκρός στην περιοχή της Καστοριάς. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν επί μια εβδομάδα διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε καθώς ένας ακόμη ασθενής που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχασε την μάχη. Πρόκειται για έναν 61χρονο που είχε παρουσιάσει ήπια συμπτώματα του ιού, ωστόσο στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου και κατέληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο τρίτος νεκρός είναι ένας άνδρας 70 ετών από την Αλεξανδρούπολη και ο τέταρτος ένας 58χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη με υποκείμενα νοσήματα.

46 νεκροί 

Τους 46 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης άλλοι τρεις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή χτυπημένοι από τον φονικό ιό. Πρόκειται για έναν άνδρα 78 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μια 82χρονη γυναίκα που έχασε τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και έναν 79χρονο που κατέληξε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

49 νεκρούς ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας

Ο κ. Τσιόδρας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση 1/4 ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί 7 νέοι θάνατοι με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 49 (37 ανδρες και 12 γυναίκες). Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη και στο 96% είχαν κάποιο επικείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Τους 51 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε ασθενής από την Καστοριά που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.Ο άτυχος 51χρονος αποτελεί τον έβδομο νεκρό από κορονοϊό από την περιοχή της Καστοριάς.

Η 52η νεκρή από τον κορονοϊό είναι μία γυναίκα 76 ετών από την Φούστανη Πέλλας, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν το μεσημέρι, στις 2/4. Ωστόσο πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε ακόμα ένας θάνατος μίας 90χρονης, από την Χρυσή Καστοριάς, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο ΑΧΕΠΑ.

Τους 55 έφτασαν το πρωί της Παρασκευής οι νεκροί από κορoνοϊό στην Ελλάδα καθώς μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τη ζωή τους ένας 66χρονος από την Πέλλα και ένας 78χρονος από την Ξάνθη. Και τα δύο τελευταία θύματα είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Πριν από λίγο κατέληξε και μια 72χρονη ηλικιωμένη από την Εορδαία, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 56. Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη.

Στους 57 οι νεκροί στη χώρα μας

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 52χρονο που νοσηλευόταν στο «Αττικόν».

Στους 67 οι νεκροί

Άλλοι τέσσερις επιβεβαιωμένοι θάνατοι προστίθενται στην λίστα όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από το πέρασμα της πανδημίας από τη χώρα. Πρόκειται για ένα 84χρονο άντρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μια γυναίκα ηλικίας 91 ετών, από το νοσοκομείο «Αττικόν», και έναν 82χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ τα στοιχεία του τέταρτου θύματος της ημέρας δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα.

79  άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοιό μέχρι στιγμής

Ο κ.Τσιόδρας ανακοίνωσε στις 6 Απριλίου 20 νέα κρούσματα, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 1.755- πρόκειται για το μικρότερο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι έξι ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με το σύνολο των θυμάτων του κορωνοϊού να φτάνει πλέον τα 79.

Στους 81 οι νεκροί

Στους 81 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό καθώς έφυγε από τη ζωή ένας 42χρονος από την Πορταριά Χαλκιδικής, ο οποίος νοσηλευόταν με κορονοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και μια 84χρονη που νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό».

Ο αριθμός ανήλθε στους 88

Ακόμη δύο νεκρούς από κορωνοϊό μετρά η χώρα μας, σήμερα 10/4. Σε διάστημα 5 ημερών έχασαν τη ζωή τους 6 άνθρωποι. Πρόκειται για ένα 79χρονο, χωρίς υποκείμενο νόσημα, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες 10 ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και μια 86χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν». Επίσης έγινε γνωστό ότι μια 86χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσκομείο Αττικόν και είχε προσβληθεί από τον ιό δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.Με το θάνατο του 79χρονου και της 86χρονης ο αριθμός αυτός ανέβηκε στους 88.

Τους 89 έφτασαν το πρωί της Παρασκευής οι νεκροί στην Ελλάδα από κορονοϊό καθώς όπως έγινε γνωστό στη θλιβερή λίστα προστέθηκε μια 67χρονη γυναίκα.

Στους 92 οι νεκροί

Δύο ακόμη θάνατοι προστέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (10/04) στο μακάβριο κατάλογο των θυμάτων από κορονοϊο με το σύνολο να φτάνει πλέον τους 92. Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα κατέληξαν 47χρονος άνδρας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και ένας 72χρονος στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Ο 47χρονος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση λόγω της ιδιαίτερα βεβαρημένης υγείας του, ενώ ο 72χρονος είχε επίσης υποκείμενο νόσημα αλλά δεν ήταν σε ΜΕΘ.

Στους 93 ανέβηκαν σήμερα, Σάββατο 11 Απριλίου οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Τελευταίο θύμα 87χρονος στο Θριάσιο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 87χρονος είχε βαρύ ιστορικό με χρόνια νεφρική νόσο.

Στους 96 οι νεκροί

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες ώρες τη ζωή τους από κορονοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια 60χρονη στη Θεσσαλονίκη και δύο άνδρες ηλικίας 60 και 61 ετών στην Αθήνα.

Στους 102 οι νεκροί στη χώρα μας 

Πλέον, οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας είναι 99. Έγινε γνωστό πως τρεις άνδρες κατέληξαν στις 12/4 Οι δύο νοσηλεύονταν στο “Σωτηρία” και ο ένας στο ΑΧΕΠΑ. Ενώ στις 13/4 κατέληξε ακόμα ένας 76χρονος άνδρας οποίος είχε πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Κατέληξε και ένας 84χρονος άνδρας στο Αττικόν, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων από κορονοϊό στους 100. Σημειώνεται ότι το απόγευμα σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα 2145 και μόνο ένα θάνατο να καταγράφεται.

Μία γυναίκα 96 ετών, που νοσηλευόταν με κορoνοϊό στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ κατέληξε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας. Πρόκειται για την 101η νεκρή από την πανδημία του κορoνοϊού στη χώρα μας. Στις 15/4 κατέληξε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη και οι νεκροί αυξάνονται στους 102.

Στους 108 οι νεκροί 

Όπως έγινε γνωστό, μια 57χρονη η οποία ήταν θετική στον ιό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, άφησε την τελευταία της πνοή. Η γυναίκα φέρεται να είχε υποκείμενο νόσημα. Πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό ανέρχονται σε 103.

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (16/4) προσβεβλημένοι από τον κορονοϊό. Πρόκειται για έναν 87χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και έναν 85χρονο που νοσηλευόταν στο Αττικόν. Και οι δύο υπέφεραν από υποκείμενα νοσήματα.

Στους 106 ανήλθαν οι νεκροί από κορoνοϊό στη χώρα μας, καθώς το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης έχασε τη μάχη με τον ιό ένας 76χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ακόμα δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό στη χώρα μας ανεβάζοντας των αριθμό των θυμάτων σε 108. Ένας άντρας 91 ετών στην Πτολεμαΐδα και ένας άντρας 77 ετών στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ακόμη ένας θάνατος από την πανδημία του κορoνοϊού σημειώθηκε στην Ελλάδα

Αναλυτικότερα, το νέο θύμα κατέληξε στα 76 χρόνια του τα ξημερώματα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», έχοντας υποκείμενα νοσήματα (αρτηριακή υπέρταση). Πλέον, τα θύματα στην Ελλάδα από τον κορoνοϊό έφτασαν τα 109.

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα

Στους 110 οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό. Το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου κατέληξε στο Θριάσιο νοσοκομείο ένας άνδρας 63 ετών. Ο άνδρας έπασχε από σύνοδα ΧΑΠ, παλαιό ΑΕΕ, επιληψία.

Άλλοι δύο νεκροί τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα

Αυξάνονται τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα.

Τα δύο νέα θύματα είναι ένας άνδρας 65 ετών ο οποίος κατέληξε στις 4:40 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα στο ΑΧΕΠΑ και ένας 91χρονος που κατέληξε στο Σωτηρία. Και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Διευρύνεται ο κατάλογος των θυμάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες χθες Κυριακή του Πάσχα, κατέληξε ΝΙΜΙΤΣ ένας 68χρονος άνδρας που έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

117 οι νεκροί

Μία 67χρονη γυναίκα κατέληξε σήμερα το πρωί, Δευτέρα του Πάσχα, από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από παχυσαρκία, γεγονός που επιβάρυνε σημαντικά την υγεία της. Πρόκειται για το 114ο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Το μεσημέρι της Δευτέρας έχασε τη ζωή του και ένας 74χρονος, ενώ λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή άφησε ένας 66χρονος από τις Σέρρες που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ Covid-19 στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη. Κατά πληροφορίες δεν έπασχε από κάποιο δηλωθέν υποκείμενο νόσημα.

Λίγο μετά την ενημέρωση από τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας για την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας, οι νεκροί ανήλθαν στους 117 καθώς ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για έναν 86χρονο άνδρα ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ». Υπενθυμίζεται, ότι ο 86χρονος είναι το τέταρτο θύμα μέσα σε μία μέρα.

121 οι νεκροί

Τους 121 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε χθες 21 Απριλίου, ο Σωτήρης Τσιόδρας. Μεταξύ αυτών ο ένας ασθενής, μάλιστα, ήταν 35 ετών και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Ο άτυχος 35χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη.

Ο δεύτερος νεκρός είναι ένας 75χρονος άνδρας που νοσηλευόταν από τις 27 Μαρτίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και έπασχε και από κολπική μαρμαρυγή. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, μία γυναίκα 101 ετών, η οποία φιλοξενούνταν στο γηροκομείο στη Νέα Μάκρη, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Η γυναίκα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και όπως ανέφερε το ίδιο ρεπορτάζ, άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Τρίτης 21 Απριλίου, με τους νεκρούς από κορονοϊό στην Ελλάδα να φτάνουν πλέον τους 120.

Τέσσερα τα θύματα κορονοϊού στην χώρα μας- Στους 125 οι νεκροί

Ένας 63χρονος άντρας έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Πέμπτης στο Θριάσιο Νοσοκομείο κι έγινε, έτσι, το 125ο θύμα κορονοϊού στη χώρα μας.

Αιτία θανάτου του άτυχου 63χρονου, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, η πολυοργανική ανεπάρκεια, η σηπτική καταπληξία και η ισχαιμική νέκρωση εντέρου, που προκλήθηκαν από τη λοίμωξη Covid-19.

Νωρίτερα σήμερα, έχασαν τη μάχη ένας άντρας 90 χρονών που νοσηλεύοταν τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ένας 88χρονος που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠ και είχε υποκείμενα νοσήματα (ΧΑΠ και υπερλιπιδαιμία) και για ένας 76χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και έπασχε, επίσης, από υποκείμενα νοσήματα (ρευματοειδή αρθρίτιδα) ενώ υποβαλόταν και σε αιμοκαθάρσεις.

Στους 129 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια 81χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, κατέληξε σήμερα μετά από μάχη με τον κορονοϊό. Η ασθενής είχε χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα κατέληξε μία 59χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Μεγαλώνει η μαύρη λίστα των θυμάτων - Στους 134 οι νεκροί

Στους 133 οι νεκροί στην χώρα μας, καθώς κατέληξε 58χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η άτυχη γυναίκα η οποία έφυγε από τη ζωή χθες Σάββατο έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια, σακχ. διαβήτη και πνευμονία. Υπενθυμίζεται ότι ακόμη 2 συμπολίτες μας πέθαναν χθες από κορονοϊό. Συγκεκριμένα χθες ανακοινώθηκαν δύο ακόμη θάνατοι, ενός 91χρονου στο «Σωτηρία» και ενός 78χρονου στον «Ευαγγελισμό».

Ο 91χρονος νοσηλευόταν από τις 7 Απριλίου σε κοινές κλίνες του νοσοκομείου και αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, ενώ ο 78χρονος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Κυριακής, από την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι», όπου εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα θετικά κρούσματα κορονοϊού.

Στους 136 οι νεκροί

Δύο ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορoνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας σε 136.

Πρόκειται για μία γυναίκα 59 ετών, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και για έναν άνδρα 80 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Στους 138 νεκρούς

Έχασε τη μάχη για τη ζωή 84χρονος που νοσηλευόταν με κορoνοϊό στο Νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ». Ο άνδρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ σημειώνεται πως πρόκειται για τον 138ο νεκρό από κορωνοϊό στη χώρα μας.

H μέση ηλικία των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή του από την πανδημία Covid-19, ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιοι υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Οι 36 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2534. Ακόμη 43 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Από αυτούς, οι 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 66.094 κλινικά δείγματα.

Στους 139 οι νεκροί 

Ένας ακόμη ηλικιωμένος άνδρας προστίθεται στον κατάλογο των θυμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν άνδρα 89 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα όπως ΧΑΠ, άνοια και κίρρωση ήπατος.

Στους 140 οι νεκροί

Τους 140 έφθασαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς κατέληξε μία 74χρονη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Η 74χρονη νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Ο θλιβερός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα μας είναι έως στιγμής 103 άνδρες και 37 γυναίκες.

Στους 143 οι νεκροί

Δύο ακόμη θύματα από τον κορονοϊό μετρά η Ελλάδα. Πλέον, οι νεκροί στην χώρα μας είναι 142, καθώς δύο συμπολίτες μας έχασαν την μάχη με την ζωή τους.

Πρόκειται για έναν άνδρας 57 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» και πέθανε τα ξημερώματα. Επίσης και ένας 88χρονος άνδρας και ένας 83χρονος κατέληξαν στο ΝΙΜΤΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν και οι τρεις υποκείμενα νοσήματα.

Στους 144 οι νεκροί 

Ο κορονοϊός ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στη χώρα. Κατέληξε σήμερα Κυριακή 3 Μαϊου 76χρονη στο ΝΙΜΤΣ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 144.

Στους 145 οι νεκροί

Κατέληξε ακόμη μία ηλικιωμένη, λόγω κορονοϊού, αυξάνοντας έτσι, τον συνολικό αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας σε 145.

Συγκεκριμένα, υπέκυψε μία 88χρονη που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Στους 146 οι νεκροί

Το πρώτο θύμα του κορονοϊού σε Θεσσαλία είναι ο 50χρονος Ρομά που έχασε σήμερα την μάχη, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 146.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια 89χρονη η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Σωτηρία", άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα. Η γυναίκα φέρεται να έπασχε από υποκείμενο νόσημα, ενώ πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα ανέρχονται σε 147.

Στους 148 οι νεκροί

Το πρωί της Πέμπτης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών άλλος ένας ασθενής του φονικού ιού που νοσηλευόταν στο ΝIMΤΣ, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 148 στη χώρα μας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 75χρονος «έφυγε» από σηπτική καταπληξία στις 06:20 το πρωί, ενώ νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ, σε απλή κλίνη, χωρίς μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα.

Στους 150 οι νεκροί

Ένα ακόμα θύμα του κορονοϊού θρηνεί η χώρα μας, καθώς κατέληξε άνδρας 67 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποκείμενα νοσήματα.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το πρωί της Παρασκευής και ο πρώην υπουργός Υγείας, Δημήτρης Κρεμαστινός ο οποίος νοσηλευόταν με κορονοϊό στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Στους 151 οι νεκροί

Κατέληξε ένας 69χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύοταν στη ΜΕΘ και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Στους 152 οι νεκροί

Κατέληξε ακόμα ένας ηλικιωμένος άνδρας που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ο 80χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Στους 153 ανέρχονται οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ασθενής 88 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε στο ΝΙΜΤΣ.

Στους 154 οι νεκροί

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών του κορονοϊού στην Ελλάδα, μετά το θάνατο ακόμη ενός ασθενούς. Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, πρόκειται για 53χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο άνδρας φέρεται να είχε ιστορικό καρκίνου του πνεύμονα και αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο θάνατός του ανεβάζει τον συνολικό αριθμό νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα στους 154.

Στους 156 οι νεκροί

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ελλάδα από κορονοϊό, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται στα 156.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΣΚΑΙ ένας άνδρας 62χρονων άφησε την τελευταία του πνοή από τον φονικό ιό στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ από 7 Απριλίου του 2020 και είχε υποκείμενα νοσήματα. Πλέον ο κορονοϊός έχει επιφέρει τον θάνατο 156 ανθρώπων στην Ελλάδα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις