Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην κινητοποίηση που οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και στηρίχθηκε από σωματεία, φορείς και επιτροπές αγώνες πολιτών του Ν. Μαγνησίας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Νικολάου και όλοι μαζί ζήτησαν να γίνει προτεραιότητα η αποκατάσταση και η προστασία της ζωής και του εισοδήματος του λαού, η προφύλαξη της δημόσιας υγείας, να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιπλημμυρικής θωράκισης «και όχι τα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια για νέα κέρδη», όπως αναφέρουν.
«Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Διεκδικούμε λύσεις τώρα!», φώναξαν εκατοντάδες άνθρωποι, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους του Βόλου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις καταστροφικές πλημμύρες.
Στη συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Αγίου Νικολάου, συναντήθηκαν οι αγρότες του Πηλίου, οι πλημμυροπαθείς από το Νέο Δέλτα, το Παλιό Λιμεναρχείο και άλλες γειτονιές του Βόλου, εργαζόμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι που εξακολουθούν να βιώνουν τις τραγικές συνέπειες από τις καταστροφικές πλημμύρες, «την ώρα που τα μεγάλα λόγια για «αποκατάσταση» παραμένουν κενό γράμμα», όπως λένε, επικαλούμενοι τις εικόνες των προηγούμενων ημερών με τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια στον Παγασητικό.
Οι συγκεντρωθέντες ζήτησαν «να γίνει προτεραιότητα η αποκατάσταση και η προστασία της ζωής και του εισοδήματος του λαού, η προφύλαξη της δημόσιας υγείας, να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιπλημμυρικής θωράκισης».
Ο Δημήτρης Κανελλής εκπρόσωπος του Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου – Παλαιών, στο χαιρετισμό του ισχυρίστηκε ότι υπάρχει απουσία αντιπλημμυρικών έργων τονίζοντας ότι «μόνο με την αλληλεγγύη και τον ενωμένο αγώνα ο λαός μπορεί να αποσπάσει κατακτήσεις και να δώσει λύσεις στα προβλήματα».
Η Ρίτσα Κωτή εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας υποστήριξε ότι υπάρχει ανυπαρξία μέσων, κονδυλίων, και ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση της περιοχής «που είχαν ως αποτέλεσμα μόνο στον νομό Μαγνησίας να χαθούν 4 ανθρώπινες ζωές, σπίτια, αυτοκίνητα, περιουσίες, χωράφια και υποδομές να βουλιάξουν μέσα στη λάσπη και κάτω από τα νερά για μέρες, χιλιάδες οικογένειες…», όπως ανέφερε.
Τελειώνοντας διαμήνυσε στους συγκεντρωμένους ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε με κάθε τρόπο τη στήριξη των πληγέντων και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους»
Η Χρυσούλα Τασολάμπρου μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας” στον χαιρετισμό της μίλησε για «ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που με τις πολιτικές τους λογίζουν την ανθρώπινη ζωή σαν κόστος…» Ζήτησε να προχωρήσουν η πλήρης και δίκαιη αποζημίωσή τους, η αποκατάσταση ζημιών και η θωράκιση της περιοχής μπροστά στον χειμώνα, η προφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Στην κεντρική ομιλία, ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Αποδεικνύεται ότι όταν πρόκειται ακόμα και για έκτακτα επικίνδυνα φαινόμενα για το περιβάλλον, για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, το κράτος σε όλες τις βαθμίδες του είναι άφαντο… Τώρα, με τα νεκρά ψάρια που έχουν πνίξει τον Παγασητικό, για αυτό το περιβαλλοντικό και υγειονομικό έγκλημα, κανένας δεν είναι υπεύθυνος και όλοι τους μια χαρά παίζουν το παιχνίδι με το μπαλάκι των ευθυνών. Όλοι τους, κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος, αλληλοκατηγορούνται. Ταυτόχρονα, έργα αναγκαία, … όπως δρόμοι, γέφυρες, η αγροτική οδοποιία, όπως στη Δράκεια, στη Ζαγορά στο Νότιο Πήλιο, σε όλη τη Μαγνησία, παραμένουν στα αζήτητα. (…) Στη Θεσσαλία, θα μπορούσαν να δώσουν μια ανάσα στους αγρότες έργα και ταυτόχρονα να λειτουργήσουν ως αντιπλημμυρικά, όπως οι πρόσθετοι ταμιευτήρες στη λεκάνη απορροής του Πηνειού (π.χ. στο Μουζάκι, στην Πύλη, στην Ελασσόνα), το φράγμα της Συκιάς και η σήραγγα μεταφοράς του Αχελώου, μεγάλα φράγματα, όπως του Ενιπέα Φαρσάλων και της Πύλης – Μουζάκι κ.ά.»