«Παραθίν’ αλός» στην Καλαμαριά – Επιστρέφει το Παρά θιν' αλός - Αναλυτικά το πρόγραμμα

παραθιν

Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής :

  • Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου: Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς

Συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Θα παρουσιαστούν κλασικά έργα και έργα βασισμένα σε γνωστές ταινίες του κινηματογράφου.

  • Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου: Συναυλία μουσικής ethnic και jazz night με τους Human TouchΜε τη συμμετοχή των David Lynch (saxophone, flute, Irish whistle, vocals, percussion) Γιώτης Κιουρτσόγλου ( electric basses, vocals) και Σταύρος Λάντσιας (piano, keyboards, drums)
  • Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου: Συναυλία «Νασ ’αγναντεύω θάλασσα»: η ποίηση στο ελληνικό τραγούδι Η Ορχήστρα «Ρυθμός» μαζί με τους Κώστα Πρατσινάκη, Γεωργία Νταγάκη, Σταματία Μολλουδη και Dilek Koc, θα ερμηνεύσουν τραγούδια σε στίχους σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
  • Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου: “Συνάντηση” Ο Παναγιώτης Καραδημήτρης και ο Δημήτρης Νικολούδης θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το «Αιώνιο παράπονο» του Ντίνου Χριστιανόπουλου, όσο και μεγάλων δημιουργών του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού καθώς κομμάτια της προσωπικής τους δισκογραφικής δουλειάς.
  • Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου: Opera & crossover highlights με την Mezzo soprano Σταματία Μολλούδη. Η Σταματία Μολλούδη με τους καλεσμένους, διακεκριμένο ιταλό τενόρο Roberto Jachini Virgili και τη σοπράνο κολορατούρα Νίνα Κουφοχρήστου, παρουσιάζουν τα highlights του λυρικού ρεπερτορίου, ερμηνευμένα με μία κλασική αλλά και πιο σύγχρονη ματιά.
  • Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου: Μιρέλα Πάχου & Αδάμ Τσαρούχης. Η Μιρέλα Πάχου και ο Αδάμ Τσαρούχης σε ντουέτα του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία. Μαζί με μια σπουδαία ομάδα μουσικών, μας ταξιδεύουν σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες, ξυπνώντας μας μνήμες από τους αγαπημένους ήρωες της μεγάλης οθόνης και την ατμόσφαιρα περασμένων δεκαετιών.
  • Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου: Πάνος Μουζουράκης – ΜΕΓΑΛΩΝΩ Ο Πάνος Μουζουράκης… «Μεγαλώνει», η μπάντα του μεγαλώνει κι αυτή! Επιστρέφει στα live κουβαλώντας στις αποσκευές του το νέο του άλμπουμ «Μεγαλώνω» σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου, μαζί με τραγούδια-σταθμούς από την προσωπική του δισκογραφία και όχι μόνο.
  • Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου: Δημήτρης Ζερβουδάκης Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στην πανσέληνο του Σεπτέμβρη, παρουσιάζει τα τραγούδια που αγαπήσαμε, με τη συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας. Η συμμετοχή του Θεσσαλονικιού καλλιτέχνη στις εκδηλώσεις του «Παρά θίν΄ αλός» επιβεβαιώνει τη ζωντανή σχέση του Δήμου Καλαμαριάς με το καλλιτεχνικό δυναμικό της Θεσσαλονίκης.
  • Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου : “Βουκολική Διαταραχή” & “Μπρατίμια” παραδοσιακοί ρυθμοί σε σύγχρονα ηχοχρώματα. Μια εκρηκτική χοροεσπερίδα που ενώνει τις κατά τόπους παραδόσεις, συγκεράζει μελωδίες και ρυθμούς με μια διάθεση για πειραματισμό, διαμορφώνει έντονα ηχητικά τοπία και προσκαλεί επίδοξους πρωτοχορευτές να σύρουν τον κύκλο! Τα “μπρατίμια” είναι επίσης μια παρέα μουσικών από τη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι από μικρή ηλικία γαλουχήθηκαν στα παραδοσιακά-δημοτικά πανηγύρια και γλέντια.

Όλες οι συναυλίες έχουν ώρα έναρξης 21.00 και θα πραγματοποιηθούν στην πλαζ της Αρετσούς.

Σημεία προπώλησης εισητηρίων

Ηλεκτρονικά
ticketservices.gr (για τις 2/9 Συναυλία Γ. Καζαντζή στο ticketmaster.gr)
Φυσική προπώληση*
• ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ – ΠΛΑΖ ΑΡΕΤΣΟΥΣ
• Classic Cafe-Bar «ΔΙΩΡΟΦΟΝ» (Κερασούντος 81)
• Στο ΤΑΜΕΙΟ σε κάθε συναυλία
(*Για τις 12/9 θα πωλούνται εισιτήρια μόνον
στο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ – ΠΛΑΖ ΑΡΕΤΣΟΥΣ και στο ΤΑΜΕΙΟ.
Για τις 18/9 θα πωλούνται εισιτήρια και στην ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΑ,
Φιλικής Εταιρίας 5)

Επίσης στον ίδιο χώρο όλο τον Οκτώβριο θα λειτουργήσει Έκθεση φωτογραφίας: «Η δική μας παραλία».

Η ΔΕΤΕΚ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Ανάδειξης της Προσφυγικής Ταυτότητας της Καλαμαριάς, θα παρουσιάσει φωτογραφική έκθεση, η οποία σχετίζεται με την παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς. Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερες από 30 φωτογραφίες από συλλογές του ΙΑΠΕ που απεικονίζουν πτυχές της καθημερινής ζωής στην Καλαμαριά, από το 1920 έως το 1970.

 

Εκδηλώσεις στο στρατόπεδο ΚΟΔΡΑ

  • Τετάρτη 25/9 και Πέμπτη 26/9: ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΟΔΡΑ από την Κοινότητα Πάρκου Κόδρα & το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Tην Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου το απόγευμα μετά τις 19:00 θα πραγματοποιηθούν δράσεις από την Κοινότητα Πάρκου Κόδρα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες.

  • Tην Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 θα προβληθεί η ταινία «Ο απίθανος κύριος Φοξ» (Original title: Fantastic Mr. Fox), σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Επίσης σε διάφορα σημεία των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένα banner φωτογραφίες από τη συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας “Χρήστος Καλεμκερής» με κύριες θεματικές την Καλαμαριά και τη Θεσσαλονίκη.

παραθιν αλος
παραθιν αλος

Περισσότερα σε Ειδήσεις