Θεοδωρικάκος: Έτοιμοι και αποφασισμένοι για τις προκλήσεις

Για τις τουρκικές προκλήσεις και τη στάση της Ελλάδας μίλησε στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα δίκαιά της με κάθε τρόπο, ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις, όπως είπε, διπλωματικού χαρακτήρα από τον Πρωθυπουργό.

«Η εικόνα της χώρας είναι χώρας έτοιμης και αποφασισμένης να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ σημείωσε πως «πρέπει να είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση». Υπογράμμισε μάλιστα πως «η εθνική ενότητα των πολιτικών δυνάμεων σε κρίσιμες στιγμές είναι αυτονόητη».

Παράλληλα με αφορμή τις επαφές του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς σημείωσε πως «χρειάζεται εθνική συστράτευση και ενότητα». «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε στεριά και θάλασσα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεοδωρικάκος: Δικαιοσύνη και διαφάνεια για το Μάτι

Απαντώντας σε ερώτηση για την ανακοίνωση του Στέητ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι κατά την εκτίμηση του η ανακοίνωση αυτή αναφέρεται στο σημείο όπου τέμνονται οι ζώνες της Ελλάδας με την Κύπρο και από την άλλη με την Αίγυπτο.

Ακόμα χαρακτήρισε ως πράξη βαρβαρότητας την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η οποία στρέφεται ενάντια στο σύνολο του χριστιανικού κόσμου. Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «υπεύθυνη και κρίσιμη την πρωτοβουλία Μητσοτάκη να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για την συμφωνία στην ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης».

Πηγή: voria.gr