«Αντώνης Τρίτσης»: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα στη Χαλκίδα – Τι δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 και την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάστηκε το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, στη Χαλκίδα παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, τον οποίο και υποδέχτηκαν θερμά εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης. Τον χαιρετισμό στην παρουσίαση απηύθυνε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Κείμενο – Φωτογραφία: Κατερίνα Θανάση

Στο αμφιθέατρο, όπου και πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του «Αντώνης Τρίτσης» τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων, κάτι το οποίο επισήμανε και ο υπουργός Εσωτερικών στην ομιλία του. Παράλληλα δηλώσεις από το βήμα έκαναν η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα αλλά και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Νίκος Σουλιώτης.

Δηλώσεις του περιφερειάρχη, Φάνη Σπανού στην kedenews

«Καλωσορίζουμε ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο προορίζεται να απαντήσει στις προκλήσεις, στις ευκαιρίες και στις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην Στερεά Ελλάδα, δήμοι και περιφέρεια δουλεύουμε χέρι-χέρι σε όλα τα επίπεδα και στην προκειμένη περίπτωση για ένα σοβαρό χαρτοφυλάκιο δράσεων για το «Αντώνης Τρίτσης» με σκοπό να αναδείξουμε τις ευκαιρίες μας και να δώσουμε στους πολίτες αυτό που αξίζουν» δήλωσε χαρακτηριστικά στη kedenews ο Φάνης Σπανός.

Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Μάλιστα στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καλωσορίζουμε τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο στην περιφέρειά μας, μαζί με τους συνοδοιπόρους μας, τους 25 Δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας. Καλωσορίζουμε και το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που θα καλύψει στοχευμένες ανάγκες της Αυτοδιοίκησης και θα δώσει καύσιμο στο όχημα της ανάπτυξης και των ευκαιριών. Καλωσορίζουμε, τέλος και κυριότερα, την δέσμευση του κ. Υπουργού για μεταφορά των έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προϋπολογισμού 115 εκατομμυρίων ευρώ από τον αμφίβολης χρηματοδότησης Φιλόδημο Ι, σε ένα περιβάλλον εξασφαλισμένων πόρων.

Σε αυτά θα προσθέσουμε νέα ώριμα έργα και μελέτες που θα αποδοθούν με τρόπο γρήγορο και ουσιαστικό στους πολίτες. Με σκληρή δουλειά και συνεργασία, υλοποιούμε δράσεις που λύνουν προβλήματα, ανοίγουν δρόμους και το κυριότερο, κάνουν το υστέρημα του πολίτη, να «πιάνει τόπο».

Από το βήμα μίλησαν απηύθυναν σύντομο λόγο ο Πρόεδρος ΠΕΔ και δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, και η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα.

Έλενα Βάκα, Δήμαρχος Χαλκιδέων
Νίκος Σουλιώτης, Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς

Τέλος λίγο πριν την έναρξη παρουσίασης του προγράμματος από τους Ιωάννα Πρίφτη, Ελευθέριο Παπαβασιλόπουλο και Βασίλειο Σταμάτη, μίλησε και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεοδωρικάκος: Aναμόρφωση του παραλιακού μετώπου από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο

Δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου

Ο υπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι ξεχωριστή χαρά για μένα να βρίσκομαι στην Χαλκίδα, στην πρωτεύουσα ενός πανέμορφου νησιού, το οποίο έχει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές σε μια περιφέρεια στην καρδιά της Ελλάδας που αξίζει να πάει ακόμα υψηλότερα.

Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για την θερμή υποδοχή και να σας συγχαρώ γιατί βλέπω ότι τηρούνται με μεγάλη πειθαρχία τα μέτρα ασφαλείας απέναντι στον αόρατο εχθρό που λέγεται κορονοϊός και συγχαίρω τους διοργανωτές για τα άρτια μέτρα. Και επιτρέψτε μου να εκφράσω και τη χαρά μου να βρίσκομαι στην παρουσίαση ενός καινοτόμου προγράμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τη μέρα που συμπληρώνει η κυβέρνηση ένα χρόνο».

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε ότι οι αιτήσεις για την ένταξη νέων έργων θα γίνουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 και η αξιολόγησή τους θα ξεκινήσει αμέσως. Στη δε Επιτροπή αξιολόγησης για πρώτη φορά μετέχουν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και συμβολικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.

«Πρόκειται για μια κρίσιμη και καθοριστική καινοτομία, η οποία φέρνει σε δύσκολη θέση όσους φαντάζονταν ότι εμείς θα συνεχίζαμε αυτά που θα έκαναν εκείνοι, τις άθλιες πελατειακές και κομματοκρατικές πολιτικές οι οποίες τους οδήγησαν στην απομόνωση στην Αυτοδιοίκηση. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι γι’ αυτήν την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΥΠΕΣ δεν υπάρχει καμία διάκριση ανάμεσα στους δημάρχους και στους περιφερειάρχες.

Για μένα όλοι είστε το ίδιο. Η Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που ενώνει τους Έλληνες. Δεν μας ενδιαφέρει υπό ποία κομματική σημαία εξελέγη ο καθένας. Η κυβέρνηση αυτή είναι ταυτισμένη με τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης την οποία θέλουμε ισχυρή και ανεξάρτητη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τα έργα της Στερεάς Ελλάδας που μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” είναι 50 προϋπολογισμού 115.698.880,32 €.

Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» – Στερεά Ελλάδα