Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Αθανάσιος Ζούτσος: Ο μόνος δήμος στην Ανατολική Αττική με δίκτυο φυσικού αερίου

Αθανάσιος Ζούτσος: Ο μόνος δήμος στην Ανατολική Αττική με δίκτυο φυσικού αερίου

Για τα επόμενα σχέδια στον Δήμο Παλλήνης μίλησε στην «kedenews» ο δήμαρχος, Αθανάσιος Ζούτσος. Ο ίδιος αναφέρθηκε τόσο στο χρονοδιάγραμμα του δήμου για τα έργα ανάπτυξης του φυσικού αερίου όσο και στα έργα που συνεχίζονται παρά την πανδημία.

Συνέντευξη του δημάρχου Παλλήνης στην Κατερίνα Θανάση 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας για την περαιτέρω ανάπλαση του δήμου;

Το πρόγραμμα που υλοποιούμε στοχεύει στη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της πόλης μας με τη δημιουργία και ολοκλήρωση όλων των υποδομών που θα βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητα ζωής σε αυτήν και θα την καθιστούν μια πόλη-πρότυπο.

Τα προηγούμενα χρόνια δώσαμε προτεραιότητα στην προώθηση και ολοκλήρωση των έργων υποδομής όπως τα δίκτυα ομβρίων, η αποχέτευση, το φυσικό αέριο, τα οποία είναι σε εξέλιξη.
Παράλληλα, δημιουργούμε και παραδίδουμε σταδιακά πέντε νέους οδικούς κυκλικούς κόμβους και προχωράμε σε εκτεταμένα έργα οδοποιίας, συντήρησης οδών και πεζοδρομήσεων. Ωριμάζουν πλέον οι συνθήκες και για παρεμβάσεις λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης της πόλης.

Ήδη έχουμε ξεκινήσει την προώθηση για μια σειρά σημαντικών αναπλάσεων όπως το Περιαστικό Άλσος Πανοράματος, η ανάπλαση μικρών και μεγάλων κοινόχρηστων χώρων σε όλο τον δήμο, η ανάπλαση της δασικής έκτασης άλσους Τριγώνου Καμπά, αλλά και η ανάπλαση του ρέματος Παναγίτσας. Σε όλες τις αναπλάσεις προβλέπονται, εκτός των άλλων, και ποδηλατόδρομοι, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πλήρες και ενιαίο δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών σε όλο τον δήμο. Πρόκειται για έργα που έχουμε μελετήσει και ήδη έχουμε προωθήσει προς έγκριση χρηματοδότησης στις αρμόδιες αρχές.

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που ορίζεται για τη σύνδεση του Δήμου Παλλήνης με το φυσικό αέριο;

Τα έργα επέκτασης του φυσικού αερίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, και μέσα στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των επεκτάσεων που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018.

Βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων και ο αριθμός των αιτήσεων σύνδεσης που έχουν υποβληθεί από τους πολίτες είναι εντός των στόχων που έχει θέσει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής. Ο Δήμος Παλλήνης είναι ο μόνος σε όλη την Ανατολική Αττική με δίκτυο φυσικού αερίου και ένας από τους δήμους με την ταχύτερη επέκταση δικτύου σε όλη τη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από δύο χρόνια ο Δήμος Παλλήνης ήταν εκτός σχεδιασμού της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής. Σήμερα, και μετά τις συντονισμένες κινήσεις που κάναμε, έχουν κατασκευαστεί πάνω από 35 χλμ. δικτύου.

Ποια έργα υλοποιούνται και ποια έχουν «παγώσει» λόγω της πανδημίας;

Παραδώσαμε εν μέσω πανδημίας 15 νέες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Συνεχίστηκαν και βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι εργασίες κατασκευής του 7ου Δημοτικού Σχολείου, του 7ου Νηπιαγωγείου και ενός νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Γαργηττό, το Διοικητήριο στην Ανθούσα, αλλά και τα εκτεταμένα έργα οδοποιίας και πεζοδρόμων που εκτελούμε. Με κανονικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν και τα έργα ομβρίων και φυσικού αερίου. Οι υπηρεσίες μας συνέχισαν και ολοκληρώνουν μελέτες αναπλάσεων και τεχνικών έργων, όπως οι νέοι οδικοί κόμβοι.

Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία και ξεκινήσαμε το πρόγραμμα «Ασφαλής πόλη», με τέσσερα περιπολικά και ειδικά συστήματα ασφαλείας σε πάνω από 200 σημεία σε όλον τον δήμο για να προφυλάξουμε τη δημοτική περιουσία από βανδαλισμούς και να βοηθήσουμε να επανέλθει το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες. Συνεχίσαμε και ολοκληρώνουμε την επεξεργασία του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που θα δώσει τις κατευθύνσεις για τη δημιουργία της πόλης που θέλουμε, για τις επόμενες δεκαετίες. Ο δήμος συνέχισε να δουλεύει κανονικά και με εντατικούς ρυθμούς όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας και θα συνεχίσει να το κάνει.

Ακυρώθηκαν εκδηλώσεις στον δήμο λόγω των περιοριστικών μέτρων; Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την πολιτιστική ανάδειξη της Παλλήνης;

Με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, ο Δήμος Παλλήνης θα πραγματοποιήσει και φέτος τις εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη». Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 9 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους του δήμου μας. Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί και ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ στις 11, 12 και 13 του μήνα, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

Η είσοδος εκεί θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Από την αρχή της πανδημίας είμαστε προσηλωμένοι στο να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, τηρώντας απόλυτα όλες τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε, στηρίζοντας παράλληλα την εξωστρέφεια και τον πολιτισμό.

*όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα kedenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ