Χανιά: Eργαζόμενοι ζητούν την απρόσκοπτη συνέχιση της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ

 

Αίτημα προς τους Δημάρχους και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Δήμων Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου, Καντάνου-Σελίνου, Σφακίων, Γαύδου, Κισσάμο, απέστειλαν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ του Δήμου Χανίων, ζητώντας να παραμείνουν στις θέσεις οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Χανίων στο αίτημά του αναφέρει τα ακόλουθα: 

«Η δραματική κατάσταση λόγω της γενικευμένης έλλειψης προσωπικού, στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι υπηρεσίες στους Δήμους της χώρας είναι γνωστή τόσο στους αιρετούς όσο και στους πολίτες.

Χέρι βοήθειας σε αυτή τη δυστοπική κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β Βαθμού δίνουν οι 36.500 χιλιάδες επισφαλώς εργαζόμενοι μέσω του Προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.

429 εργαζόμενοι από το εν λόγω πρόγραμμα, δουλεύουν με πλήρες ωράριο και αμείβονται με μισθό χαρτζιλίκι 558 €, διασκορπισμένοι σε όλες τις υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ. στους 7 Δήμους του Νομού Χανίων.

(Δήμος Χανίων 274, Δήμος Πλατανιά 46, Δήμος Αποκορώνου 28, Δήμος Καντάνου-Σελίνου 18, Δήμος Σφακίων 18, Δήμος Γαύδου 18, Δήμος Κισσάμου 27).

Zητάμε από τους Δημάρχους και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων του Νομού Χανίων την έμπρακτη συμπαράστασή τους απέναντι σε αυτούς τους συναδέλφους -ισσες μας.

Συγκεκριμένα ζητάμε να προβείτε άμεσα, σε όλες εκείνες τις ενέργειες προς το Yπουργείο Eσωτερικών, το Yπουργείο Eργασίας, την ΚΕΔE και την ΠΕΔ Κρήτης ώστε να εξασφαλισθεί η επιπλέον παραμονή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων.

Πολλώ δε μάλλον, το παραπάνω αίτημα του Συλλόγου μας ενισχύεται από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι δε θα προβεί σε διενέργεια νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ για το έτος 2021. Επίσης δεδομένη-δυστυχώς βέβαια- συνεχίζει να είναι η απαγορευτική μνημονιακή δέσμευση για κάθε είδους προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Καταλήγοντας και προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας του παρόντος αιτήματός μας, δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι η μόνη λύση βρίσκεται στην πρόληψη μόνιμου καταρτισμένου προσωπικού, μέσω της διαδικασίας προσλήψεων του ΑΣΕΠ.

Όμως δεν παραβλέπουμε το γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια χιλιάδες εργαζόμενοι Κοινωφελούς Εργασίας έχουν ουσιαστικά βοηθήσει με επάρκεια το Δημόσιο να σταθεί όρθιο και επομένως δικαιούνται να τύχουν ειδικής μοριοδότησης σε μελλοντικούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Χανίων

Αθηνά Γιαννουλάκη

Περισσότερα σε Ειδήσεις