Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Κρήτη: 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον πατέρα που ξυλοκόπησε καθηγητή

Κρήτη: 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον πατέρα που ξυλοκόπησε καθηγητή

Σε 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο πατέρας που ξυλοκόπησε καθηγητή σε σχολείο των Χανιών. 

Ο 40χρόνος πατέρας ξυλοκόπησε τον καθηγητή καθώς εκείνος ζήτησε από τον γιο του την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς να φορέσει μάσκα. Ύστερα από την παραπομπή του 40 χρόνου πατέρα στις αρμόδιες αρχές κρίθηκε ένοχος.

Τι κατέθεσαν στο δικαστήριο

Ο δικηγόρος ζήτησε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο της ειλικρινούς μεταμέλειας. Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε πως δεν το αναγνωρίζει.

Η εισαγγελέας πρότεινε 6 μήνες φυλάκιση. Η πρόεδρος αποφάσισε ποινή φυλάκισης 20 μηνών. Τελικά επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή με τον όρο της καταβολής χρηματικού ποσού 400 ευρώ ως δωρεά στο 2ο γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου για τις ανάγκες του σχολείου.

Νωρίτερα, στην κατάθεση του ο καθηγητής σημείωσε πως ο διευθυντής είχε ορίσει δυο υποδιευθυντές να είναι στην είσοδο του σχολείου και ότι ο ίδιος είχε αναλάβει την επιτήρηση της αυλής για το αν τα παιδιά φοράνε μάσκες και κρατάνε αποστάσεις.

«Kάποια στιγμή αντιλήφθηκα να μπαίνει ένας μαθητής χωρίς να φοράει μάσκα. Θεώρησα καλό με βάση τις οδηγίες που είχα να του πω. Παιδί μου σε παρακαλώ βάλε τη μάσκα, είπα. Μου απάντησε “δεν φοράω μάσκα”. Του είπα “αν δεν φοράς μάσκα πήγαινε έξω”. Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα κάποιον να με κρατάει. Δέχθηκα μια κουτουλιά και μια κλωτσιά από τον κατηγορούμενο. Μάτωσα στη μύτη και είχα πονοκέφαλο. Τον άκουσα να με βρίζει χυδαία».

Ο καθηγητής είπε ότι έκτοτε έχει δεχθεί τηλεφωνικές απειλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ